“Of ik Van Hooijdonk een lul vind? Ja”

Foto: “Of ik Van Hooijdonk een lul vind? Ja”

Maurice Steijn heeft maandagavond hard uitgehaald naar Pierre van Hooijdonk. In zijn periode bij NAC Breda stelde hij Sydney van Hooijdonk niet altijd op en de trainer heeft de indruk dat de voetbalanalist hem dat niet kan vergeven.

Harde uithaal aan Veronica-tafel

“Of ik Van Hooijdonk een lul vind? Ja, zeker”, vertelde Steijn met een glimlach in Veronica Offside. “Pierre is super rancuneus richting mij omdat ik twee jaar geleden zijn zoontje niet altijd opstelde, wat voor en na mij ook niet altijd gebeurde. En hij voelt zich geroepen om te pas en onpas op tv mij en Sparta naar beneden te halen. Dat is natuurlijk ook wel een beetje lachwekkend en zielig aan het worden.”

Steijn vindt het eigenaardig dat Van Hooijdonk als voetbalanalist geen neutraliteit kan bewaren. “Je verwacht dat als mensen bij Studio Voetbal aan tafel zitten, zij onafhankelijk hun mening geven over wat er in het weekend gebeurt. Pierre heeft natuurlijk een dubbele agenda. Hij kan nooit onafhankelijk iets zeggen. Het is een beetje zielig aan het worden.”

Andy van der Meijde is het eens met Steijn, die dit seizoen indruk maakt met Sparta Rotterdam. De oud-international stelt: “Dat soort dingen hoort hij niet te doen. Als je iets tegen een speler of trainer hebt, moet je daar professioneel mee omgaan. Dan moet je niet op televisie roepen dat het niet door jou komt dat het team goed presteert.”

FC Emmen
Sparta Rotterdam
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 18 maart 2023 18:41.

Heeft Steijn gelijk?

  • Ja
  • Nee
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie