Noppert verklaart slechte vorm: “Is in het koppie gaan zitten”

Foto: Noppert verklaart slechte vorm: “Is in het koppie gaan zitten”

Andries Noppert kent niet zijn sterkste fase in zijn voetbalcarrière. Waar de doelman van sc Heerenveen afgelopen seizoen nog indruk maakte en ook in Oranje op het WK in Qatar sterk keepte, daar maakte de Toren van Joure in dit seizoen al regelmatig wat foutjes. Reden om erover te praten met een sportpsycholoog ziet Noppert niet, die juist rekent op zijn familie.

Noppert steekt draak met eigen vorm

In de afgelopen interlandperiode zou Noppert eigenlijk niet bij het Nederlands elftal zitten, maar door een blessure bij Mark Flekken werd de doelman van Heerenveen toch nog opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. Tegenover NU.nl vertelt Noppert dat hij grappen over zijn beroerde vorm bij de Friese club voor wilde zijn. “Ik zei: ik hoop dat we met skippyballen gaan trainen, dan kan ik nog wat tegenhouden

Op het WK was Noppert nog de absolute uitblinker bij Oranje, maar van een transfer kwam het afgelopen zomer verrassend genoeg niet. De doelman erkent dat het niet maken van een transfer hem wel parten heeft gespeeld dit seizoen. “Het is een beetje in het koppie gaan zitten. Dat is het slechtste wat er kan gebeuren, want je moet altijd vertrouwen in jezelf houden.”

Noppert heeft de overtuiging dat hij de negatieve spiraal kan doorbreken en ziet niets in de eventuele hulp van een sportpsycholoog. “Niets ten nadele van zo’n persoon, maar ik heb mijn problemen mijn hele leven zelf opgelost. Ik heb vaker moeilijke momenten gehad. Met m’n familie kan ik alles bespreken. Ik ben ervan overtuigd dat zij mij uit deze situatie kunnen helpen.”

Moet Noppert nog wel opgeroepen worden voor Oranje?

  • Ja, kan dat niveau prima aan
  • Nee, is niet goed genoeg meer voor Oranje
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie