Noppert spreekt zich uit over Oranje en transfer

Foto: Noppert spreekt zich uit over Oranje en transfer

Andries Noppert weet nog niet of hij terugkeert in de selectie van het Nederlands elftal. De 28-jarige doelman van sc Heerenveen keepte op het WK, maar het is onduidelijk of Ronald Koeman ook een beroep op hem doet.

“Ik heb nog geen contact gehad met de nieuwe bondscoach, maar wat niet is kan nog komen”, reageert Noppert in gesprek met ESPN. Wel voerde hij een telefoongesprek met keeperstrainer Patrick Lodewijks. “Als er nieuwe mensen komen bij de KNVB dan willen die graag weten met wie ze te maken hebben en dan moet je het gesprek aangaan. Dat doet de nieuwe keeperstrainer ook.”

Of het voor Noppert een teleurstelling zou zijn als hij niet terugkeert bij Oranje? “Ik moet eerlijk zeggen dat mensen vanaf buitenaf er meer mee bezig zijn dan ik. Hetgeen wat ik zelf in de hand heb is hier gewoon mijn wedstrijden op de juiste manier spelen en zo goed mogelijk proberen in te vullen. Meer kan ik niet doen en dan is het aan één iemand om daar een keuze over te maken.”

Transfer?

Noppert spreekt zich ook uit over een mogelijke transfer. Is dat een concrete optie? “Iedereen weet dat dit mijn club is, maar zeg nooit nooit. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. We moeten met zijn allen realistisch blijven, dus als er wat voorbijkomt wat voor beide partijen goed zal zijn dan is dat het overwegen waard. Zolang dat dat niet zo is, zit ik hier zeker goed.”

“Er spelen natuurlijk wel van allerlei dingen. Het plaatje moet wel allemaal kloppen. De club moet doorpakken en van de andere kant is een verhaal snel gemaakt. Ik kan ook mooie clubs opnoemen, maar ik wil eigenlijk alleen iets weten als er echt iets concreet is en dat is nu nog niet. Als het niet goed voelt, dan gaat het sowieso niet door”, aldus de boomlange Fries.

Een clean sheet tegen FC Groningen voor Noppert?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Keert hij terug bij Oranje?

  • Ja, als eerste doelman
  • Ja, als reserve
  • Nee
378+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie