NIET onder de indruk van MISLINTAT | Transfertijd

Foto: NIET onder de indruk van MISLINTAT | Transfertijd

Sven Mislintat maakt nog steeds geen indruk op de transfermarkt. Volgens oud-trainer van Ajax Aad de Mos blijft hij maar vissen in zijn eigen vijvertje en wordt het tijd voor een transferklapper. “Ik ben er nog steeds niet gerust op”, zegt De Mos in de SoccerNews-podcast Transfertijd.

Transfertijd: Nieuwkoop is uitzondering, PSV-mascotte, Tillman, Medic, Mislintat-vijver, overgangsjaar voor Ajax, AZ-populariteit

Medic en Sutalo; het nieuwe centrale duo van Ajax?

Jakov Medic maakte een geweldige goal tegen Heracles Almelo (4-1), maar het blijft afwachten of hij past bij Ajax. “Hij is moeilijk wendbaar, een lange jongen”, zegt De Mos over de Kroaat die overkwam van het Duitse FC St. Pauli. “Afwachten of hij vanuit de Tweede Bundesliga zo maar mee kan.” Wie weet kan de Kroatische verdediger straks een duo gaan vormen met zijn landgenoot Josip Sutalo. Daar is De Mos wel lovend over. De Kroatische international zou zomaar de transferklapper van de zomer kunnen worden (voor ruim 20 miljoen euro). “Dat lijkt echt een goede verdediger en daar ben ik wel hoopvol over.”

Verder ziet hij bijna alle technisch directeuren in hun eigen vijvertje vissen. In het geval van Mislintat doet hij het met zijn kennis van Duitsland en Engeland. Stewart zoekt het bij landgenoten. “Die nieuwe Amerikaan Malik Tillman zal kwaliteiten hebben, maar ik weet niet of hij een basisplaats krijgt. Met Isaac Babadi en Ismaël Saibari lijkt PSV daar nu goed te zitten.

Compliment voor Huiberts, maar nog steeds niet voor Mislintat

Terug naar Ajax, want De Mos blijft erg kritisch op Mislintat. De SoccerNews-analist stelt zelfs dat de Amsterdammers voor een “overgangsjaar” staan. “Het zijn allemaal jonge aankopen die zich nog moeten bewijzen. Ik denk dat ze straks bij Ajax tot de conclusie komen dat ze nog veel boterhammetjes moeten eten. Al die aankopen komen uit lagere regionen. Het zijn geen toppers uit de Premier League zoals Dusan Tadic en Daley Blind een tijdje geleden.

De Mos kan niet ontkennen dat Mislintat het op verkopende vlak uitstekend doet. Met de verkopen van Jurriën Timber, Edson Álvarez, Mohamed Daramy, Calvin Bassey stroomden tientallen miljoenen binnen in Amsterdam en dat na een slecht voetbaljaar. Die goede verkopen ziet De Mos ook bij AZ, dat Europees gezien wel een topjaar had en daar optimaal van profiteert. Wie is de volgende die daar voor een flinke transfersom wordt verkocht? “Ik denk dat de Italianen nog niet klaar zijn met shoppen in Alkmaar. Een prachtig compliment voor het uitstekende werk van technisch directeur Max Huiberts.” De AZ-man krijgt dus wel een compliment in Transfertijd, Ajax-man Mislintat moet voorlopig wachten op die opsteker van De Mos.

Transfertijd

In Transfertijd bespreken Aad de Mos en presentator Eimert Pruis de laatste transfernieuwtjes en leggen ze de marktkunsten van clubs in de Eredivisie langs de meetlat. Ook buitenlandse transfertjes passeren de revue en elke transfersteen wordt omgedraaid. Daar bovenop onthouden we jullie niet van de transfergeruchten die De Mos en Pruis in de beruchte wandelgangen hebben gehoord.

Wat voor een cijfer zou jij Mislintat nu geven?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:07
7+
Carlo Ancelotti over wonderkind Güler: ‘Hij heeft iets heel speciaals’
10:52
18+
Brighton-coach onzeker over toekomst: ‘Ik dacht dat we het nog konden proberen’
10:30
16+
Ex-FC Groningen spits leidt de dans tegen Real Madrid
09:40
1047+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
09:10
608+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
08:50
4213+
‘Xavi Simons komt voor monsterbedrag op de markt’
08:34
214+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
08:15
1037+
AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’
07:41
1022+
‘Slot moet vrezen voor vertrek van twee Liverpool-sterren’
07:20
207+
‘Frimpong leunt naar Leverkusen-exit’
07:00
55+
Afscheid nemen bestaat niet met kers op de spitsentaart | SN Team van de Week 34
23:37
303+
Luuk de Jong: “Eigenlijk hou ik daar niet van”
23:24
149+
Analisten zien beste Eredivisie-aankoop: “Zonder twijfel”
23:13
340+
Guardiola: “Kans is groter dat ik vertrek”
23:05
310+
Timber over Oranje: “Blijkbaar niet op tijd fit”
22:59
99+
Team Farioli reikt Bizot helpende hand
22:40
486+
Brobbey onthult droomclub: “Dat stadion…”
22:35
228+
“Heel knap wat Van ‘t Schip gedaan heeft”
22:22
1873+
‘Ten Hag naar Ajax of Europese gigant’
22:14
313+
Van Hanegem laakt Koeman: “Heel jammer”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie