Newcastle United maakt met eerste aankoop groot statement

Foto: Newcastle United maakt met eerste aankoop groot statement

Newcastle United heeft voor het eerst toegeslagen op de transfermarkt. Kieran Trippier keert namelijk terug naar de Premier League om voor Newcastle United uit te komen, dat sinds de overname door een Saoedisch consortium veel geld te besteden heeft.

De vleugelverdediger speelde de afgelopen jaren voor Atlético Madrid waar hij het uitstekend deed, terwijl hij daarvoor de clubkleuren van Tottenham Hotspur droeg. Bij de Londense club was hij de vaste rechtsback en lukte het hem in het seizoen 2018/2019 om in de halve finale van de Champions League Ajax uit te schakelen. In de finale bleek Liverpool te sterk te zijn.

Waar de Spanjaarden tweeënhalf jaar geleden nog 22 miljoen euro op tafel moesten leggen om Trippier te contracteren, hoeft Newcastle United naar verluidt minder diep in de buidel te tasten. De 31-jarige verdediger moet Newcastle United ongeveer 15 miljoen euro hebben gekost. De verbintenis tussen Trippier en Newcastle United loopt tot de zomer van 2024.

Trippier is afkomstig uit de jeugdopleiding van Manchester City, waar hij in 2010 het eerste team bereikte. Manchester City was echter net overgenomen door een steenrijke eigenaar, waardoor jeugdspelers het wel konden vergeten om kansen te krijgen. Daarop vertrok de Brit naar Barnsley. Via Burnley kreeg hij vervolgens een kans bij de Spurs, die hij met beide handen aangreep.

Degradatiespook

De Engelsen staan geen eenvoudige opdracht te wachten. Newcastle United bezet na negentien gespeelde wedstrijden de negentiende positie in de Premier League, waarmee het een serieuze kans maakt om te degraderen. De achterstand op Watford, dat vlak boven de degradatiestreep staat, is echter slechts twee punten. 

Wint Newcastle United van Watford? Grijp 2 keer je inleg bij bet365!

Blijft Newcastle United in de Premier League?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie