Nederlander imponeert in Ligue 1: ‘Messi beetje boos op me’

Foto: Nederlander imponeert in Ligue 1: ‘Messi beetje boos op me’

In Nederland kwam hij niet verder dan respectievelijk FC Eindhoven, sc Heerenveen en De Graafschap, maar in Frankrijk heeft Branco van den Boomen zich ontwikkeld tot een middenvelder van wereldformaat. Zijn cijfers namens Toulouse in eerst de Ligue 2 en nu ook in de Ligue 1 zijn verbluffend.

Na 23 officiële optredens dit voetbaljaar staat de teller van Van den Boomen (27) al op vijf goals en acht assists. Afgelopen weekend scoorde hij nog uit een directe vrije trap tegen Paris Saint-Germain, dat desondanks met 2-1 won in Parijs. “Ik ben trots op het hele team. En dat je daar een goal mag maken is natuurlijk ook mooi. Over het algemeen mogen we trots zijn, maar het is ook jammer dat je uiteindelijk geen puntje pakt”, reageerde Van den Boomen na afloop bij ESPN.

Bekvechten met Messi

Lionel Messi werd met zijn tiende van het seizoen matchwinner. Van den Boomen, geboren Eindhovenaar en PSV-supporter, kreeg het nog even met de Argentijnse superster aan de stok in de wedstrijd. “Messi was een beetje boos op mij, omdat ik met hem en de scheidsrechter in discussie kwam.”

Oranje-droom

Van den Boomen, wiens contract na dit seizoen overigens afloopt bij Toulouse, hoopt nog altijd op een debuut in het Nederlands elftal. “Dromen mag altijd. Ik reken er niet echt op. Als je doelen stelt als speler is dat wel iets wat mooi zou zijn. Spelers die het in buitenland goed doen worden altijd gezien, dus ik hoop dat ik zo door kan gaan. Dan weet je nooit wat er kan gebeuren.”

Transfermarkt.de schat zijn marktwaarde momenteel op bijna acht miljoen euro in, de kans is groot dat hij na dit seizoen transfervrij een stap hogerop gaat maken.

Van den Boomen is wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie