NEC haalt kind van de club tijdelijk terug

Foto: NEC haalt kind van de club tijdelijk terug

Anthony Musaba keert terug bij NEC. De Nijmeegse formatie huurt de 22-jarige vleugelaanvaller voor de rest van het seizoen van AS Monaco.

Musaba doorliep de jeugdopleiding van NEC en brak er in 2019 door in de hoofdmacht. Na negen treffers en vijf assists in 31 officiële duels verdiende het talent een mooie transfer naar Monaco. De Nijmegenaren spinde er ook garen bij: de som van 2,5 miljoen euro hoort in de top-5 hoogste uitgaande transfer van de club ooit. Een doorbraak in het vorstendom zat er vooralsnog niet in. Musaba kwam niet verder tot twee minuten in het Monaco-shirt en werd verhuurd aan Cercle Brugge, sc Heerenveen en FC Metz.

Nu volgt een tijdelijke terugkeer bij NEC, terwijl Musaba bij de Ligue 1-topclub nog een contract heeft tot medio 2025. “Ik ben ontzettend blij om het komende halfjaar weer bij N.E.C. te mogen spelen. Na de gesprekken die ik met de club heb gevoerd was ik er dan ook snel uit. Daarnaast heb ik altijd gezegd dat ik graag met N.E.C. in de Eredivisie wilde spelen. Ik ben in Nijmegen geboren en in Beuningen – onder de rook van de stad – opgegroeid, dan maakt het me als mens en als speler trots dat ik het komende halfjaar het N.E.C.-shirt weer aan mag trekken. Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen en de supporters te begroeten in het Goffertstadion”, zegt Musaba op de clubwebsite.

“Voldoet aan twee vereisten”

Technisch directeur Carlos Aalbers toont zich content met Musaba. “We hebben al vroegtijdig gecommuniceerd dat we op zoek waren naar een aanvallende impuls voor onze selectie. Er waren daarbij twee belangrijke vereisten: de speler moet diepgang hebben en hij moet zich snel kunnen aanpassen, omdat we met zes wedstrijden in de maand januari direct aan de bak kunnen. Anthony komt terug in een vertrouwde omgeving. Hij kent de club en diverse medespelers, wat goed is voor het team. We zijn blij dat hij terug is in Nijmegen.”

Vallen er meer dan 3 doelpunten bij NEC-Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een versterking voor de selectie?

  • 100%
  • Heb mijn twijfels
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie