Mossou voelt ‘erkenning’ dankzij Oranje-sensatiespeler

Foto: Mossou voelt ‘erkenning’ dankzij Oranje-sensatiespeler

Sjoerd Mossou is, in tegenstelling tot veel landgenoten, amper verrast door het nieuws dat Andries Noppert de eerste doelman van het Nederlands elftal lijkt te zijn dit WK. In 2017 raakte de columnist al overtuigd van de goalie, na het zien van amper drie wedstrijden.

“De twee basisplaatsen van de 39-jarige Remko Pasveer tegen Polen en België, twee maandjes geleden nog maar? Het moet een sluwe afleidingsmanoeuvre zijn geweest van Frans Hoek en Louis, bedoeld om de bondscoach van Senegal op het verkeerde spoor te zetten, want bij Andries Noppert in Oranje ontkom je bijna niet aan die andere grote voetbaldenker”, opent Mossou zijn relaas in het Algemeen Dagblad vandaag.

‘Heerste in zijn doelgebied alsof het een simpel bloemenperkje was’

“Later als ik een oud opaatje ben, zal ik mijn kleinkinderen vertellen dat ik Andries Noppert nog heb zien debuteren in de Eredivisie, op 12 augustus 2017. Het was bij Vitesse tegen NAC in het altijd gezellige GelreDome. Nu wil ik hier niet al te bijdehand doen, maar mijn kennersoog wist eigenlijk meteen genoeg. Het keepersvak kende duidelijk geen geheimen voor deze grote vriendelijke reus, die over zijn doelgebied heerste alsof het een simpel bloemenperkje was.”

Nooit was Noppert ergens onbetwiste eerste keuze tot aan zijn tijd bij Go Ahead Eagles. Toch maakt Mossou zich geen zorgen. “De vraag was niet zozeer óf Andries Noppert het WK zou halen, maar vooral wanneer. Weinig mensen zagen dat zo (vermoedelijk alleen zijn vader Fokko Noppert, Frans Hoek en ik) maar de kunst was nu om vooral rustig te blijven. Toen het daarna (na zijn NAC-tijd, red.) bij Foggia ook niet helemaal lukte, en Noppert stilaan op een zijspoor belandde bij godbetert FC Dordrecht, hadden Fokke, Frans en ik nog steeds alle vertrouwen dat het goed zou komen. Het WK in Qatar was nog dik twee jaar weg. We hadden alle tijd van de wereld.”

Stukje erkenning

“Toen ook de supporters van Go Ahead Eagles begin dit jaar uitbundig zongen ‘dat Noppert in Oranje’ moest, en toen ook Louis van Gaal ein-de-lijk werd wakker geschud, voelde dat toch een beetje als erkenning – dat mag u best weten”, aldus een trotse Mossou tot slot.

Houdt Oranje de nul vanavond?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou jij ook voor Noppert kiezen?

  • Ja
  • Nee
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie