Mossou typeert Ajax-supporters: “Fascinerend”

Foto: Mossou typeert Ajax-supporters: “Fascinerend”

Sjoerd Mossou vindt het gedrag van de Ajax-supporters ‘fascinerend’. De voetbaljournalist vindt het vooral bizar om te zien hoe Ajax-supporters een speler kunnen ophemelen, nadat deze slechts een wedstrijd goed heeft gespeeld. Daarmee wijst Mossou onder meer naar Ahmetcan Kaplan, die werd bewierookt na zijn optreden tegen Aston Villa.

Gedrag Ajax-supporters fascineert Mossou

Kaplan kwam in de zomer van 2022 voor een bedrag om en nabij de tien miljoen euro naar Ajax, maar moest mede vanwege fors blessureleed wachten op zijn debuut. Dat deed de verdediger voor het eerst met een invalbeurt tegen AZ, waarna hij middels basisplaatsen een goede indruk achterliet tegen FC Utrecht en Villa.

Mossou vertelt in de podcast van het Algemeen Dagblad dat de lof voor Kaplan wel sterk overdreven wordt. “Wat mij dan ook wel fascineert is de snelheid waarmee ook weer euforie intreedt in Amsterdam en ook weer wegtrekt. Dat vind ik echt mooi aan die club. Ze hebben een dramatisch seizoen, spelen 0-0 tegen Aston Villa en dan opeens: Kaplan, de beste verdediger, werkelijk ongelooflijk. Ze zijn allemaal meteen lyrisch. Dat vind ik zoiets speciaals. Dat heb je eerder dit seizoen ook gehad met, hem was ik alweer bijna vergeten, Silvano Vos. Weet je dat nog? Een wereldwonder was hij.”

Vos en Henderson gehyped

Vos leek in de eerste seizoenshelft door te breken bij Ajax, maar dat bleek er niet van te komen. “Niet om er flauw over te doen, maar ik zat er dus aan te denken. Ik tikte Silvano Vos in op een zoekbalkje op X, om gewoon eens te kijken waar hij is gebleven”, ging Mossou verder. “Ik zag hem bij Jong Ajax vrijdag. Hij had een blessure, dat was bekend. Maar dan kom je inderdaad, in november ofzo, de ene na de andere lyrische verklaring tegen. Dat is echt heel speciaal, heel bijzonder. Dat zie je echt alleen bij Ajax.”

Ook bij Jordan Henderson vond Mossou dat hetzelfde weer gebeurde, die met veel bombarie werd aangekondigd. “Bij Ajax is het meteen: hap, geweldig. Henderson? Beste aankoop ooit. Speciale Henderson-afslag bij de Jordaan, stickers op de verkeersborden, shirtjes verkocht. Dat is echt fascinerend.”

Eens met Mossou?

  • Ja, Ajax-spelers worden teveel gehyped
  • Nee, valt allemaal best wel mee
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie