Morsend Ajax rolt rode loper uit voor Feyenoord

Foto: Morsend Ajax rolt rode loper uit voor Feyenoord

Ajax heeft zich wéér niet kunnen ontdoen van Go Ahead Eagles. De Amsterdammers hadden het weer uiterst lastig met de Deventenaren. De gastheren konden vrij gemakkelijk stand houden in het doelpuntloze duel.

Ajax bijt zich opnieuw stuk op Eagles

Vlak voor de interlandperiode liep Ajax tegen de keiharde klap aan, door de topper van Feyenoord te verliezen. Kampioen worden lijkt hierdoor een wel hele lastige opgave te worden. Voor de competitiehervatting had John Heitinga de nodige verrassingen in petto. Owen Wijndal, waar de trainer zich kritisch over uitliet, werd gepasseerd ten faveure van basisdebutant Youri Baas. Edson Álvarez werd teruggeschoven naar de verdediging, waardoor Calvin Bassey zijn plaats verloor. In de spits kreeg Brian Brobbey de kans, omdat Steven Bergwijn geen hele wedstrijd kon spelen.

Eagles kon hoop putten uit het eerdere gelijkspel dit seizoen in Amsterdam, terwijl Ajax vorig seizoen op de Adelaarshorst nog werd verslagen. In een levendige eerste helft golfde het spel op en neer. Kenneth Taylor, die geen beste interlandperiode kende bij Oranje, vond zijn maatje Brobbey een aantal keer goed. De spits kwam echter niet heel dichtbij een goal. Daarnaast kwam Álvarez wel heel stevig in bij Isac Lidberg, de Mexicaan kreeg hiervoor alweer zijn negende gele kaart dit seizoen. Een rake kopbal van Finn Stokkers deed het thuispubliek opveren, maar er was al afgefloten vanwege een overtreding van de aanvaller.

Veelbesproken VAR-moment

Even later kon Gerónimo Rulli redden op een inzet van diezelfde Stokkers. Het meest controversiële moment in de eerste helft kwam echter in de 33ste minuut. Steven Berghuis slingerde scherp voor, Mohammed Kudus kon inkoppen. Er werd meteen gevlagd voor buitenspel, waarna de VAR aan het werk kon. Gerrit Nauber leek het buitenspel mogelijk op te heffen, maar de arbitrage bleef bij de eerste beslissing. De tv-kijkers werden daarbij overigens niet bediend met het bekende lijnenspel, omdat de Eagles-verdedigers dat zouden blokkeren. Op sociale media sprake men schande van het optreden van scheidsrechter Sander van der Eijk.

Machteloos Ajax

Eagles kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit. Er ontstond een 2-tegen-1 situatie, maar Álvarez verdedigde goed. De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk, met nauwelijks kans. Ajax creëerde weinig, terwijl Eagles vooral een mogelijk punt leek te koesteren. Ruim twintig minuten voor tijd was daar dan de entree van Wijndal en Bergwijn. De Amsterdammers probeerden nog aan te zetten, maar veel leverde het niet op. Zo konden de hard strijdende Deventenaren vrij makkelijk stand houden.

Ajax loopt zo opnieuw averij op. Doordat PSV zaterdagavond won staan zij nu gelijk in punten. De route naar de landstitel lijkt nu echt helemaal op voor Feyenoord.

Een dramatisch Ajax?

  • Natuurlijk
  • Dat viel wel mee
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie