‘Monsterstraf voor Dani Alves’

Foto: ‘Monsterstraf voor Dani Alves’

Dani Alves hangt een flinke gevangenisstraf boven het hoofd vanwege verkrachting van een 23-jarige vrouw in een nachtclub op 31 december 2022. De voetballer verscheen maandag voor het eerst in de rechtbank vanwege het proces dat tegen hem loopt.

Langdurige gevangenisstraf lonkt voor Alves

Tegen de oud-speler van FC Barcelona wordt door het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van negen jaar geëist en een schadevergoeding van 150.000 euro. Alves, voormalig Braziliaans international, ontkent de vrouw verkracht te hebben. Alvast werd in januari vorig jaar gearresteerd en zit sinds die tijd vast. Na zijn onthouding ontbond zijn club Mexicaanse club Pumas UNAM direct zijn contract.

De vrouw liep naar eigen zeggen Alves op oudejaarsavond tegen het lijf in de discotheek, waarna de voetballer haar meenam naar het VIP-gedeelte. De vrouw heeft verklaard dat Alves haar vervolgens mee zou hebben genomen naar het toilet en haar daar geslagen en verkracht te hebben. In eerste instantie verklaarde de rechtsback de vrouw nooit ontmoet te hebben, maar paste hij later zijn verklaringen meerdere malen aan.

Videobeelden, geluidsopnames, getuigenverklaringen en dna-bewijs bewezen namelijk anders dan de woorden van Alves. De verdediger verklaarde daardoor wel dat hij de vrouw had ontmoet, maar geen seksueel contact heeft gehad. Later beweerde hij dat seksueel contact met haar instemming mocht. Alves wisselde tijdens zijn houding al drie keer van advocaat. Het proces tegen Alves neemt drie dagen in beslag, waarbij 28 getuigen worden opgeroepen. De vrouw zal achter gesloten deuren worden gehoord. Alves speelde tussen 2008 en 2016 voor Barcelona en won in die periode drie keer de Champions League.

Verwacht jij dat Alves langer moet brommen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
2176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie