Molenaar over Ajax: “Kom er niet graag”

Foto: Molenaar over Ajax: “Kom er niet graag”

Keje Molenaar adviseert Ajax om meer voetbalverstand toe te voegen aan de raad van commissarissen. Er is nog een plekje vrij, maar volgens de oud-voetballer moet hier eigenlijk nog een vacature voor komen.

In de podcast van Kale & Kokkie stelt Molenaar: “Wat ik zou willen voorstellen, is dat er twee van de vijf leden van de raad van commissarissen geoormerkt worden dat ze een technische achtergrond hebben. Het is een voetbalbedrijf. Je hebt een bestuur en je moet zorgen dat er minimaal twee mensen met voetbalverstand in je bestuur zitten. Dan bedoel ik mensen die in het betaald voetbal in de kleedkamer hebben gezeten – en het liefst in de top.”

Molenaar is zelf niet gepolst voor deze positie. Hij had een prominente rol in de zogeheten Fluwelen Revolutie. “Daarna heb ik vanuit de Ajax-leiding altijd de stempel opgedrukt gekregen van die kritische Cruijff-adept”, zo stelt hij. “Er is mij nooit iets gevraagd. Dat is een gevolg van het feit dat ik met Johan leiding heb gegeven aan de Fluwelen Revolutie. Dat hebben ze als een zwarte bladzijde omgeslagen. Wie is ze? De mensen die daar nu leiding geven.”

“Ik kom ook niet veel meer bij Ajax, want als ik er ben, dan merk ik het aan die mensen. Als ik ga, dan ga ik weleens met Sjaak (Swart, red.). Ik kom er gewoon niet meer graag”, aldus Molenaar, die de deur niet definitief sluit. “Ik zeg nooit nooit, daar ben ik eerlijk in. Ik ben Ajacied. Op dit moment is FC Volendam voor mij nummer één. Ik volg Ajax met argusogen en ik kan er nu wel antwoord op geven, maar dat heeft niet veel zin, want er komt niemand.”

Wint Ajax met 0-2 bij Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax hem polsen?

  • Ja
  • Nee
892+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie