Mislintat duidelijk over Ajax-zoektocht: ‘Niet verantwoordelijk voor transfers’

Foto: Mislintat duidelijk over Ajax-zoektocht: ‘Niet verantwoordelijk voor transfers’

Ajax maakte donderdag het vertrek van John Heitinga bekend. Technisch directeur Sven Mislintat gaf daarbij aan dat de Amsterdammers op zoek gaan naar een meer ervaren trainer. Kjetil Knutsen lijkt de voornaamste kandidaat te zijn om Heitinga op te volgen.

Knutsen nieuwe Ajax-trainer?

Mislintat vertelt, geciteerd door het Algemeen Dagblad, over de mogelijke nieuwe Ajax-trainers. “We hebben een lijst. Die is niet lang.” Wel lijkt Knutsen in ieder geval op die lijst te staan, gezien Mislintat erkende met de de zaakwaarnemer van de oefenmeester te hebben gesproken. Daarbij zouden ‘verschillende onderwerpen’ de revue zijn gepasseerd.

Het is volgens Mislinat wel duidelijk aan welk profiel de nieuwe Ajax-trainer moet voldoen. “Als je over deze club spreekt, moet de trainer voor attractief, aanvallend voetbal met een goed idee aan de bal staan. En ook is een goede organisatie nodig om betere resultaten te boeken dan we deden. Daarnaast moet de nieuwe coach jonge spelers uit de academie kunnen inpassen.”

Ajax-trainer niet verantwoordelijk voor transferzaken

Volgens de technisch directeur hoeft de nieuwe trainer niet perse ervaring te hebben in de Champions League. “Die ervaring had Jürgen Klopp ook niet toen we hem bij Borussia Dortmund aanstelden. De nieuwe man moet vooral bij de filosofie van Ajax passen.”

Op de namen van Knutsen en Peter Bosz wilde Mislintat verder niet ingaan, maar de nieuwe trainer lijkt volgens De Duitser wel minder invloed te krijgen op het transferbeleid. “De trainer is er verantwoordelijk voor een zo sterk en fit mogelijk elftal te creëren. Ik ben samen met het hoofd scouting verantwoordelijk voor de transfers. En als we naar de vorige zomer kijken, hebben we een duidelijke reden om het zo te doen.”

Spelen Nederland en Kroatië gelijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Knutsen de nieuwe trainer van Ajax worden?

  • Ja, dat zou goed zijn
  • Nee, liever een andere trainer
465+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie