‘Miljoenen euro’s onderweg naar Vitesse’

Foto: ‘Miljoenen euro’s onderweg naar Vitesse’

Vitesse kan deze zomer een miljoeneninjectie tegemoet zien. Volgens De Gelderlander is Coley Parry niet van plan om te wachten op goedkeuring van de KNVB.

Parry wacht KNVB-oordeel niet af

Parry probeert met de investeringsmaatschappij Common Group al geruime tijd om de nieuwe eigenaar te worden van Vitesse. Dit proces loopt al meer dan een half jaar, maar witte rook is er nog altijd niet. Inmiddels heeft de KNVB aangekondigd dat er een nieuw onderzoek komt naar de Amerikaanse overname.

Naar verwachting valt het definitieve besluit van de KNVB pas na de zomer. Dat zou nadelig kunnen zijn voor Vitesse, maar naar verluidt heeft Parry besloten om het besluit niet af te wachten. Hij zou sowieso enkele miljoenen euro’s in de club willen steken om de selectie voor volgend seizoen op peil te brengen.

Spelersbudget naar oude niveau

“Terwijl die onderzoeken lopen, werken we intern hard aan het opstellen van budgetten”, zo laat Peter Rovers, algemeen directeur bij Vitesse, optekenen. “We willen competitief en ambitieus blijven. We verwachten ook een budget te kunnen hanteren dat, in ieder geval voor wat de spelersgroep betreft, in lijn is met dat van de afgelopen jaren. Er vinden al gesprekken plaats met mogelijke aanwinsten.”

Bij Vitesse zorgt de houding van de KNVB voor grote ergernis, aangezien het proces al geruime tijd loopt. Aan de andere kant heerst er vanuit Zeist wantrouwen. Eerder zou namelijk zijn gebleken dat Roman Abramovich in het geheim Vitesse financierde.

Wint Vitesse met 3-1 van Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Valt de KNVB hier iets te verwijten?

  • Ja
  • Nee
260+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie