Messi reageerde op provocatie Noppert: “Ik dacht: laat maar, dit heeft weinig zin”

Foto: Messi reageerde op provocatie Noppert: “Ik dacht: laat maar, dit heeft weinig zin”

Andries Noppert deed er tijdens de strafschoppenserie tussen Nederland en Argentinië, op het afgelopen WK in Qatar, alles aan om Lionel Messi uit zijn concentratie te halen richting diens pingel. Dat lukte echter niet.

Noppert blikt terug op verloren penaltyserie tegen Argentinië

“Ik zei bij zijn aanloop iets tegen hem in het Engels en kreeg wat in het Spaans terug. Ik kan dat niet verstaan, dus ik dacht: laat maar, dit heeft weinig zin. Hup, terug naar je lijn”, blikt Noppert terug met de NOS.

Na een uitgebreid onderzoek samen met keeperstrainer Frans Hoek ging Noppert vol zelfvertrouwen de strafschoppenserie in. “Op voorhand had ik alle laatste tien, twintig penalty’s per speler bekeken en gezocht naar bepaalde patronen. Neem Lautaro Martínez, hij maakte de winnende. Hij schoot altijd alles links van de doelman, maar nu rechts. Na afloop verklaarde hij dat hij op het laatste moment gewisseld was van hoek. Daar ga je al als keeper.”

‘Penalty’s blijven een raar verhaal’

Uiteindelijk verloor Oranje de serie ook en werd het uitgeschakeld. “Als ik wel in de goede hoek had gezeten, had ik ook nog moeten zien of ik ze kon stoppen. Want volgens mij schoten die Argentijnen ze prima in. Wij hadden er veel op getraind, maar zij natuurlijk ook. Virgil van Dijk had volgens mij nog nooit een strafschop gemist. Maar hij kon het fluitje van de scheids niet eens horen, zoveel kabaal maakte dat Argentijnse publiek. En dan komt er ook nog die druk bij kijken. Penalty’s blijven een raar verhaal”, aldus Noppert tot slot.

Oranje werd destijds terecht uitgeschakeld door Argentinië

  • Eens
  • Oneens
294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie