‘Messi krijgt er een vriend bij in Miami’

Foto: ‘Messi krijgt er een vriend bij in Miami’

Met het aantrekken van Lionel Messi heeft Inter Miami laten zien dat de club enorme ambities heeft. Na Messi kwamen Jordi Alba en Sergio Busquets ook over naar Miami. Luis Suárez kan zomaar de vierde bekende aanwinst van de club kunnen worden. Zijn contract loopt af bij Gremio en de Amerikaanse club is geïnteresseerd.

‘Suárez en Messi worden herenigd’

Jarenlang waren Luis Suárez en Lionel Messi onafscheidelijk bij Barcelona. De twee aanvallers waren een nachtmerrie voor menig verdediger en bleven maar scoren. Suárez werd door Ronald Koeman weggestuurd bij Barcelona en wist bij concurrent Atlético Madrid de titel te winnen. Daarna keerde de Uruguayaan terug naar zijn jeugdteam Nacional. Het leek erop dat de carrière van Suárez hier zou eindigen, maar hij vertrok nog naar het Brazilaanse Gremio. Nu zijn contract afloopt en het duidelijk is geworden dat de nummer negen niet bij gaat tekenen komt Inter Miami om de hoek kijken.

De Amerikaanse club is zeer geïnteresseerd in de diensten van Suárez volgens journalist Fabrizio Romano. Mocht de oud-Ajacied echt naar Miami vertrekken dan lopen daar nu vier spelers rond die allemaal samen bij Barcelona hebben gespeeld.

Geweldige statistieken in Barcelona

Suárez is dus al een aantal jaar weg uit Barcelona, maar in deze periode speelde hij wel samen met Messi en haalde hij het beste in zichzelf naar boven. In 283 wedstrijden wist de aanvaller 195 keer te scoren en 113 assists te geven. Hij was dus direct betrokken bij 308 doelpunten. Van die 195 doelpunten gas Messi 43 keer een assist en Suárez gaf 56 assists aan de Argentijn.

Zie jij dit gebeuren?

  • Ja, dit wordt een mooie hereniging
  • Nee, Suárez moet stoppen hij is te oud
366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie