Mendes da Silva naast drugshandel ook verdacht van omkoping

Foto: Mendes da Silva naast drugshandel ook verdacht van omkoping

David Mendes da Silva wordt wederom verdacht van het plegen van een aantal strafbare feiten. Naast het binnensmokkelen van cocaïne, wordt de oud-voetballer ook ten laste gelegd medewerkers te hebben opgekocht.

Dit werd vandaag duidelijk tijdens een zitting in de rechtbank van Rotterdam. De zevenvoudig Oranje-international werd in augustus al opgepakt vanwege een mogelijk aandeel in de handel van cocaïne. Hij werd verdacht van de invoer van drie partijen van het verdovende middel, in totaal liefst 1.584 kilo.

Vandaag werden Mendes da Silva meer strafbare feiten ten laste gesteld. ‘Het Openbaar Ministerie vervolgt hem ook voor voorbereidingshandelingen voor de invoer van drugs’, schrijft het Algemeen Dagblad. ‘Het OM zegt te beschikken over ontsleutelde berichten uit de gekraakte berichtendienst Sky ECC. Volgens het OM heeft Mendes da Silva deelgenomen aan groepschats over de drugsinvoer. Dat ontkent hij. Verder heeft hij volgens het OM medewerkers van Schiphol of een bedrijf werkzaam op Schiphol geld geboden in ruil voor informatie.’

‘De advocaat vraagt de rechtbank om het voorarrest van zijn cliënt op te heffen. Hij wil dat de rechtbank in deze zaak wacht op de antwoorden van de Hoge Raad of gehackte ‘cryptotelefoons’ gebruikt mogen worden als bewijs. Het OM verzet zich daartegen en wil de zaak komend voorjaar inhoudelijk behandelen. De officier wil dat de verdachte zolang blijft vastzitten. Daar besluit de rechtbank uiterlijk vrijdag over’, vervolgde het AD.

“Voordoen als Mendes”

Mendes da Silva kwam met een opvallend verweer. Hij waarschuwde de rechters dat mogelijk iemand anders zich als hem voordoet in de ontsleutelde cryptoberichten. “22 jaar terug had ik net mijn rijbewijs en kreeg ik allemaal boetes, die ik gewoon betaalde. Achteraf bleek dat een bekende vriend mijn naam steeds gaf”, klonk het. De 40-jarige Rotterdammer met Kaapverdische roots kwam in zijn voetbalcarrière uit voor Sparta Rotterdam, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie