Media lyrisch: ‘AZ en Feyenoord bezorgen Nederland gouden tijden, Frankrijk in paniek’

Foto: Media lyrisch: ‘AZ en Feyenoord bezorgen Nederland gouden tijden, Frankrijk in paniek’

Zowel binnen- als buitenlandse media zijn lyrisch over de prestaties van Feyenoord en AZ. De Rotterdammers walsten donderdag over Shakhtar heen en wonnen maar liefst met 7-1. AZ versloeg op knappe wijze Lazio met 2-1. De Nederlandse kranten spreken van gouden tijden voor het Nederlands voetbal, terwijl Frankrijk zelfs vreest dat het de vijfde plek op de coëfficiëntenranglijst gaat kwijtraken aan Nederland.

Dominant Feyenoord

“Het zijn gouden tijden voor het Nederlandse clubvoetbal”, waarmee De Telegraaf doelt op de zesde plek op de UEFA-coëfficiëntenranking die Nederland zo goed als binnen heeft. De krant zag dat Feyenoord zijn woorden echt wist om te zetten in daden. “Dominant is Feyenoord bijna altijd in wedstrijden sinds Arne Slot met de scepter zwaait in Rotterdam, maar het woord effectief stond zelden in het aantekeningenboek van de coach. Totdat Shakhtar op bezoek kwam in De Kuip.”

Ook AZ kon rekenen op de complimenten van de ochtendkrant. “Alkmaarse gladiatoren martelen Romeinen. Nadat de basis negen dagen geleden met een spectaculaire 2-1 uitzege in Stadio Olimpico was gelegd, maakten de mannen van Pascal Jansen de klus in een sfeervol AFAS Stadion af: 2-1. Wie anders dan Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis waren de goudhaantjes.”

Ook het Algemeen Dagblad loofde Feyenoord. “Negen spelers van de kampioen van Oekraïne die gisteren in de Kuip dronken werden gespeeld, wonnen eerder dit seizoen in de Champions League met maar liefst 1-4 van Red Bull Leipzig in Duitsland. Wie de Oekraïners gisteren in de Kuip van het kastje naar de muur gestuurd zag worden, kan dat nauwelijks geloven.” De krant zag ook AZ floreren. “Zeldzame feeststemming dankzij nieuwe stunt AZ”, kopt de krant.

Feyenoord maakt indruk

In Frankrijk bibbert men inmiddels van de prestaties van de Nederlandse clubs, waar L’Equipe vreest voor de vijfde plek van de Fransen. “Klinkende overwinning en kwalificatie voor de kwartfinale voor Feyenoord. De koploper van Nederland maakte de wedstrijd al snel erg eenvoudig. De kwalificatie van Feyenoord voorspelt weinig goeds voor Frankrijk en het Franse voetbal.”

Ook bij het Belgische Het Nieuwsblad is men onder de indruk van Feyenoord. “Feyenoord stoot overtuigend door naar de kwartfinales. De Nederlanders mogen met vertrouwen naar de Klassieker tegen Ajax zondag.” La Gazzetto dello Sport sprak van een fenomenale prestatie. “Een ongelooflijke prestatie van het team van Arne Slot, dat zeven keer scoorde tegen het onfortuinlijke Shakhtar.”

De Italiaanse krant zag ook dat Lazio het tempo van AZ niet kon bijbenen. “Lazio, dat al in de slotminuten van de eerste helft begon te lijden, werd in de tweede helft letterlijk overrompeld door de gastheren. De grotere frisheid van de Nederlanders, maar ook de betere tactische organisatie en, waarom niet, misschien zelfs de grotere wil om door te gaan maken het verschil.”

Wint Feyenoord van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Nederland ook nog de vijfde plaats pakt ten koste van Frankrijk?

  • Ja, dat gaat lukken
  • Nee, we blijven zesde
711+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:45
20+
‘Trauner alweer terug bij Feyenoord’
19:34
70+
Hélène Hendriks incasseert bizarre uithaal
19:30
206+
Opstelling Oranje tegen Gibraltar: Koeman husselt
19:11
199+
‘Virgil van Dijk-schandaal bij Oranje’
19:00
75+
‘Eredivisie-rechten NOS ter discussie’
18:50
16+
‘Barça bedenkt plan om begeerde international te strikken’
18:45
107+
Exclusief: SoccerNews in gesprek met Feyenoord-doelwit Chávez
18:30
249+
‘Feyenoord krijgt definitief De Vrij-nieuws uit Italië’
18:13
153+
‘De Ligt had duidelijke mening over ontslag Nagelsmann’
17:53
40+
Contractnieuws uit Almelo: Heracles licht twee opties
17:32
223+
“Heb Arne Slot persoonlijk afgebeld”
17:11
101+
Zelfbewuste Oranje-afvaller geeft niet op: “Ik ga er verder aan werken”
16:49
63+
MVV wil uitbreiden en overstappen op natuurgras
16:26
451+
‘Voortbestaan Vitesse hangt nu echt aan een zijden draadje’
16:20
170+
‘Ontslag zorgt voor verdeeldheid in Bayern-selectie’
16:10
66+
Jong Oranje speelt gelijk tegen Tsjechische leeftijdsgenoten
15:54
155+
‘Tactisch plan Ronald Koeman ouderwets’
15:49
112+
Chelsea lijdt megaverlies door Abramovich
15:31
458+
KNVB legt AZ-beschuldigingen voor aan clubs
15:17
26+
Bijzondere burenclash voor Tedesco: ‘Duitsland heeft talent genoeg’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie