Media lyrisch: ‘AZ en Feyenoord bezorgen Nederland gouden tijden, Frankrijk in paniek’

Foto: Media lyrisch: ‘AZ en Feyenoord bezorgen Nederland gouden tijden, Frankrijk in paniek’

Zowel binnen- als buitenlandse media zijn lyrisch over de prestaties van Feyenoord en AZ. De Rotterdammers walsten donderdag over Shakhtar heen en wonnen maar liefst met 7-1. AZ versloeg op knappe wijze Lazio met 2-1. De Nederlandse kranten spreken van gouden tijden voor het Nederlands voetbal, terwijl Frankrijk zelfs vreest dat het de vijfde plek op de coëfficiëntenranglijst gaat kwijtraken aan Nederland.

Dominant Feyenoord

“Het zijn gouden tijden voor het Nederlandse clubvoetbal”, waarmee De Telegraaf doelt op de zesde plek op de UEFA-coëfficiëntenranking die Nederland zo goed als binnen heeft. De krant zag dat Feyenoord zijn woorden echt wist om te zetten in daden. “Dominant is Feyenoord bijna altijd in wedstrijden sinds Arne Slot met de scepter zwaait in Rotterdam, maar het woord effectief stond zelden in het aantekeningenboek van de coach. Totdat Shakhtar op bezoek kwam in De Kuip.”

Ook AZ kon rekenen op de complimenten van de ochtendkrant. “Alkmaarse gladiatoren martelen Romeinen. Nadat de basis negen dagen geleden met een spectaculaire 2-1 uitzege in Stadio Olimpico was gelegd, maakten de mannen van Pascal Jansen de klus in een sfeervol AFAS Stadion af: 2-1. Wie anders dan Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis waren de goudhaantjes.”

Ook het Algemeen Dagblad loofde Feyenoord. “Negen spelers van de kampioen van Oekraïne die gisteren in de Kuip dronken werden gespeeld, wonnen eerder dit seizoen in de Champions League met maar liefst 1-4 van Red Bull Leipzig in Duitsland. Wie de Oekraïners gisteren in de Kuip van het kastje naar de muur gestuurd zag worden, kan dat nauwelijks geloven.” De krant zag ook AZ floreren. “Zeldzame feeststemming dankzij nieuwe stunt AZ”, kopt de krant.

Feyenoord maakt indruk

In Frankrijk bibbert men inmiddels van de prestaties van de Nederlandse clubs, waar L’Equipe vreest voor de vijfde plek van de Fransen. “Klinkende overwinning en kwalificatie voor de kwartfinale voor Feyenoord. De koploper van Nederland maakte de wedstrijd al snel erg eenvoudig. De kwalificatie van Feyenoord voorspelt weinig goeds voor Frankrijk en het Franse voetbal.”

Ook bij het Belgische Het Nieuwsblad is men onder de indruk van Feyenoord. “Feyenoord stoot overtuigend door naar de kwartfinales. De Nederlanders mogen met vertrouwen naar de Klassieker tegen Ajax zondag.” La Gazzetto dello Sport sprak van een fenomenale prestatie. “Een ongelooflijke prestatie van het team van Arne Slot, dat zeven keer scoorde tegen het onfortuinlijke Shakhtar.”

De Italiaanse krant zag ook dat Lazio het tempo van AZ niet kon bijbenen. “Lazio, dat al in de slotminuten van de eerste helft begon te lijden, werd in de tweede helft letterlijk overrompeld door de gastheren. De grotere frisheid van de Nederlanders, maar ook de betere tactische organisatie en, waarom niet, misschien zelfs de grotere wil om door te gaan maken het verschil.”

Wint Feyenoord van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Nederland ook nog de vijfde plaats pakt ten koste van Frankrijk?

  • Ja, dat gaat lukken
  • Nee, we blijven zesde
720+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:34
1351+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
16+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
75+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
128+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
19+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
76+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
44+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
83+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
45+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
171+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4008+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
209+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
290+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
205+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
62+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
227+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
165+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
469+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
238+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
68+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie