Mbappé verklaart: “Betaal die boete zelf”

Foto: Mbappé verklaart: “Betaal die boete zelf”

Kylian Mbappé maakt een grote kans om met individuele onderscheidingen huiswaarts te keren na dit WK. Tegen Polen (3-1 zege) versterkte hij zijn droom met twee prachtige schoten en sprak na afloop zowaar met de media.

Tijdens het WK sprak Mbappé nog amper, maar vertelde hij na zijn dubbelslag van zondagavond: “Het had niets met jullie te maken. Ik heb niets tegen journalisten”, aldus de steraanvaller van Frankrijk. “Ik wilde me gewoon focussen op het toernooi, op het voetbal zelf.”

Mbappé erkent dat zijn handelswijze consequenties heeft. “Inmiddels weet ik dat de Franse bond een boete heeft gehad omdat ik niet bij de media verscheen en ik heb gezegd dat ik die zelf betaal. Het zou niet juist zijn als de bond dat voor mij gaat betalen.”

Mbappé scoorde dit WK al vier keer. Zijn beslissing lijkt dus goed uit te pakken. “Dit is de competitie van mijn dromen. Ik leef hier al heel mijn leven naartoe. Tot nu toe gaat het goed, we zijn op weg naar het bereiken van het ultieme doel: het WK winnen. Nu moeten we ons focussen op de kwartfinale.”

Mbappé topscorer van dit WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie