Maurice Steijn: ‘Ik heb een geweldig Ajax gezien’

Foto: Maurice Steijn: ‘Ik heb een geweldig Ajax gezien’

De 3-3 tegen Olympique Marseille is voor Maurice Steijn geen reden om bij de pakken neer te zitten. Sterker nog: de oefenmeester zag een hoop goede dingen. In de persconferentie na de wedstrijd reflecteert hij op de doelpuntrijke remise.

‘Ik heb vele goede aanvallen gezien’

Wat had hij graag nog een goaltje meer gezien van zijn ploeg. Het lukte de Amsterdammers niet om het duel te beslissen bij een stand van 3-2. Dat had ik iedereen binnen Ajax heel erg gegund”, zegt Steijn. “Maar als ik zie hoe we onze rug hebben gerecht, na een hectische en zware week, maakt dat me trots. Dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden.”

De Klassieker

De afgelopen week ging het amper over voetbal bij Ajax. Natuurlijk, vorig weekend was sportief gezien ook dramatisch. Toch voerde de onrust rondom Sven Mislintat deze week de boventoon. Tegen Marseille liet Steijn met Ajax zien dat het wel degelijk kan voetballen. Dat is iets waar Steijn meer van wil laten zien: “Ik heb vele goede aanvallen gezien en zeker zeven à acht grote kansen geteld.”

Met De Klassieker in aantocht biedt dat hoop. Defensief moet het echter beter, weet de oefenmeester. “Ik vond dat wij onszelf in de problemen brachten. We waren slordig aan de bal en zochten te weinig de diepte. We leidden zelf door balverlies tegenaanvallen in. En onze backs waren constant allebei ‘weg’. Dat moeten we kritisch gaan bekijken” zegt hij. En een ploeg als Feyenoord kan van de kansen die we nu nog weggeven genadeloos gebruikmaken”, vult hij aan.

Na een weloverwogen reflectie sluit Steijn af met een positieve noot: “Ik heb gewoon een geweldig Ajax gezien, ook qua interactie met het publiek. We hebben als team gestreden. Ik heb echt dingen gezien die mij blij maken.”

Ajax kan bouwen op de wedstrijd tegen Marseille

  • Ja, hier zit meer in
  • Als dit het niveau is dat je wil nastreven…
482+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie