Martínez verklaart succesfactor Ten Hag: “Soms kan ik wel iemand vermoorden…”

Foto: Martínez verklaart succesfactor Ten Hag: “Soms kan ik wel iemand vermoorden…”

Lisandro Martínez werd in zijn eerste weken als nieuwe aankoop bij Manchester United nog stevig bekritiseert. De Argentijn heeft zich er echter nooit wat van aangetrokken en heeft zich ontpopt tot een vaste waarde in het elftal van Erik ten Hag. Dat de komst van de Nederlandse oefenmeester een positieve impact heeft gehad op United is volgens Martínez niet verrassend.

In gesprek met The Manchester Evening News zegt de voormalig Ajax-verdediger niet verrast te zijn dat Ten Hag het bij United goed op de rit heeft. “Ik ken hem goed. Onze mentaliteit is ongeveer hetzelfde. We willen alles winnen. Hij bereidt elke wedstrijd voor als een finale.”

Prijs pakken met United

Zondag kan het duo eindelijk weer eens een prijs voor United in de wacht te slepen. De Argentijns international stelt dat het winnen van de League Cup een opmaat naar meer kan zijn. “Het is belangrijk voor het zelfvertrouwen om een eerste prijs te winnen en om jezelf nog verder te kunnen verbeteren. Dit is een topclub, dus is er altijd de druk om prijzen te winnen. Dat weten we, maar we zullen er hard voor werken en zijn er klaar voor.”

Martínez werd in het begin vooral bekritiseert om zijn geringe lengte, maar de verdediger zegt weinig met de kritieken te kunnen. “Ik focus me op de training, ik heb er toch geen controle over. Het is maar een mening. Het is niet mijn probleem, ik ben hier gelukkig.” De Argentijn snapt wel waar de kritiek vandaan komt. “In Argentinië was het in het begin hetzelfde. Dat is ook normaal, want in het voetbal is het niet gebruikelijk dat je met mijn lengte centraal achterin staat. Het is ook niet makkelijk, je moet in het veld slimmer zijn en scherp zijn bij elke situatie.”

Publiekslieveling

Dat Martínez inmiddels is uitgegroeid tot een publiekslieveling heeft volgens hemzelf vooral met zijn cultuur en achtergrond te maken. “Argentijnse spelers zijn allemaal zo gepassioneerd. Voetbal betekent alles voor ons, daarom geven we altijd alles. Als kind kon ik al slecht tegen mijn verlies, dat zit in ons bloed. Ik wil alles winnen. Soms kan ik wel iemand vermoorden, maar je moet slim zijn en jezelf onder controle houden.”

Denk jij dat Manchester United de League Cup wint?

  • Ja
  • Nee
298+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie