Manchester City helpt United met overwinning in topper

Manchester City stond voor een lastige opgave in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola ontving Newcastle United, dat met Manchester United en Tottenham Hotspur om de derde en vierde plek strijdt. The Citizens wonnen met 2-0 en legden daarmee de druk bij koploper Arsenal, dat nog twee punten voorsprong heeft.

Manchester City toonde zich in de wedstrijd tegen Newcastle van zijn zakelijkste kant. De ploeg van Pep Guardiola had aan een individuele actie van Engels international Phil Foden te danken dat de wedstrijd werd opengebroken.

De aanvallende middenvelder begon in de vijftiende minuut aan een dribbelactie, passeerde een paar man en liet ook doelman Nick Pope kansloos. Na de openingstreffer bleef Manchester City de bovenliggende partij.

Echt doordringen en tot grote doelkansen komen, dat lukte City echter niet. Pas in de tweede helft gaf de ploeg het thuispubliek weer een reden tot juichen.

Manchester City helpt Manchester United

Het doelpunt van Bernardo Silva kwam op het juiste moment. Bij het uitblijven van de tweede treffer begon Newcastle United vertrouwen te krijgen in een resultaat. In de loop van de tweede helft nam de ploeg van Eddie Howe steeds meer initiatief, maar was uiteindelijk de individuele klasse van Manchester City dat het verschil maakte.

Een combinatie tussen Jack Grealish en Erling Haaland eindigt uiteindelijk bij de Portugees international, die de verlossende tweede City-treffer op het bord zette. Daarmee verzekerde Silva zijn ploeg van de drie punten en legde Manchester City de druk weer bij Arsenal. The Gunners staan twee punten voor op City en hebben nog een wedstrijd tegen AFC Bournemouth tegoed.

De overwinning van City betekent ook goed nieuws voor Erik ten Hag. De manager van Manchester United doet dit seizoen serieus mee om Champions League-voetbal. Door de nederlaag van Newcastle behoudt United acht punten voorsprong op de concurrent. De ploeg heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Tottenham Hotspur en kan de voorsprong op Spurs vergroten tot zeven punten.