Man City en RB Leipzig winnen met B-garnituur ook laatste duels

Foto: Man City en RB Leipzig winnen met B-garnituur ook laatste duels

Manchester City en RB Leipzig hebben hun laatste groepswedstrijd in de Champions League weten te winnen. Een B-team van de Engelse grootmacht was te sterk voor Rode Ster Belgrado. De Duitsers rekenden af met Young Boys.

City blijft foutloos in de groepsfase

De apotheose van Groep G woensdagavond vanaf 18.45 uur was niet bepaald de spannendste. Het was voor de zesde speelronde al duidelijk op welke positie de vier clubs zouden eindigen. Zoals verwacht trad Man City in Servië aan met heel wat reservespelers. Gewaardeerde krachten als John Stones, Manuel Akanji, Mateo Kovacic en Jack Grealish mochten het wel laten zien vanaf de aftrap.

Na 19 minuten brak het nog altijd foutloze City de ban. Via Matheus Nunes kwam Micah Hamilton in balbezit aan de rechterkant van het zestienmeter gebied. De jonge Engelsman snelde twee tegenstanders voorbij en schoot vervolgens hoog in het doel raak. Tijdens zijn debuut toonde de vleugelaanvaller meteen zijn waarde voor de ploeg. Sergio Gómez mistte vervolgens nog een enorme kans voor de niet enorm gemotiveerd ogende grootmacht.

Na ruim een uur spelen volgde wel een schitterende 0-2. Oscar Bobb soleerde door de Servische defensie, aan het eind van de rit vond de Noorse spits de verre hoek.

Rode Ster deed vervolgens wat terug en tekende voor de aansluitingstreffer. De Koreaanse middenvelder Hwang In-Beom tekende voor de 1-2. Kalvin Philips, die eindelijk weer eens mocht spelen, deed ook zijn duit in het zakje. Hij zorgde vanaf de penaltystip voor de 1-3, al was dat niet de eindstand. De brutale thuisploeg maakte nog 2-3, via Aleksandar Katai.

RB Leipzig – Young Boys

Bij Leipzig kregen onder meer Xavi Simons en Loïs Openda rust. In de eerste helft gebeurde er weinig, en bleef het doelpuntenloos. In het tweede bedrijf was er veel meer sensatie, met meerdere doelpunten in een kort tijdsbestek. De jonge Benjamin Sesko had een goede individuele actie in petto, gevolgd door een krachtig schot: 1-0. Twee minuten later kwamen de Zwitsers alweer op gelijke hoogte. De Bundesliga-club ging de fout in op het middenveld: Young Boys profiteerde, waarbij Ebrima Colley het laatste zetje gaf.

In de knotsgekke periode namen de gastheren drie minuten later alweer de leiding. Kevin Kampl bezorgde de bal bij Emil Forsberg, die hard en precies uithaalde: 2-1. Daar bleef het ook bij. Naast de twee nederlagen tegen Man City wist Leipzig tegen de mindere tegenstanders vier zeges te boeken. Zo zien we Simons en co bij de laatste zestien in de Champions League, Young Boys gaat verder in de Europa League.

Leuke wedstrijden?

  • Ja, er gebeurde genoeg
  • Ach, ging nergens meer om
7+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:58
11+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
13:43
30+
Been doet boekje open over ‘aanstaande PSV-transfer’
13:28
70+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:13
16+
Feyenoord zwaait opvolger Hulshoff uit: “Wensen hem veel succes”
12:55
325+
‘Giménez heeft nieuwe club beet’
12:44
41+
Derksen en Van der Gijp lachen Feyenoord-optie weg: “Die nemen ze niet!”
12:29
6103+
‘Feyenoord-vertrek voor Justin Bijlow’
12:17
24+
Wéér afwijzing voor Bayern München
12:00
323+
Ajax haalt met Graham Potter échte Van Gaal-trainer binnen
11:50
499+
‘Ajax-duo na één seizoen al op weg naar West Ham-uitgang’
11:40
71+
Zoek niet verder: “Dick Schreuder is de perfecte fit voor Feyenoord”
11:40
525+
‘Groot nieuws over toekomst Ten Hag’
11:38
93+
ESPN-analisten sceptisch over Slot-beslissing: ‘Cru en raar’
11:10
260+
Openda en Bony steunen noodlijdend Vitesse met donaties
10:50
32+
‘Nederlands Serie A-duo staat voor droomtransfer’
10:30
171+
Sneijder over PSV-parel: ‘Lopen te hard van stapel’
10:15
124+
Daley Blind deelt ambitieuze pensioenplannen
09:45
20+
‘Turkse interesse voor ervaren United-middenvelder’
09:15
0+
‘Ramalho moet bittere PSV-pil slikken’
08:36
0+
PSV-target reageert op transferroddels: ‘Het is eervol’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie