Maduro kraakt Gorter: ‘Geen Ajax-keeper’

Foto: Maduro kraakt Gorter: ‘Geen Ajax-keeper’

Ajax-doelman Jay Gorter blunderde opzichtig tegen PSV in de strijd om Johan Cruijff Schaal. De jonge goalie werd direct geslachtofferd door trainer Alfred Schreuder, die voor het eerste competitieduel tegen Fortuna Sittard koos voor de ervaren Remko Pasveer. Volgens Hedwiges Maduro komt Gorter ook gewoon kwaliteit tekort.

Bij het programma Voetbalpraat liet Maduro weten in Gorter geen ‘Ajax-keeper’ te zien. “Iedereen weet dat hij die fout heeft gemaakt, maar je hoopt gewoon dat hij er staat, het accepteert en zegt: sorry boys, ik heb die fout gemaakt. Als je er hier al zo verslagen bij zit en je moet nog een heel seizoen spelen, dan denk ik: dat gaat moeilijk worden.”

Nooit eerste keus

Volgens Maduro was Gorter nooit de eerste keus voor Schreuder. “Ik hoopte dat voor de Johan Cruijff Schaal al bekend was wie de eerste keeper zou worden. Als dat Gorter was en hij maakt een blunder in de Johan Cruijff Schaal, dan had ik hem laten staan in de volgende wedstrijd. Ik heb het gevoel dat ze gewoon gekozen hadden voor Pasveer.”

Maduro denkt dat Gorter beter direct weer verhuurd had kunnen worden toen Ajax de doelman overnam van Go Ahead Eagles. “Ik had hem liever direct bij een Eredivisie-club minuten zien maken. Toen hij naar Ajax ging, had ik voor AZ gekozen. AZ zocht toen een nieuwe keeper. Veel wedstrijden in de Eredivisie keepen en dan kun je altijd nog een grote stap maken. Nu wist van je tevoren dat hij bij Jong Ajax moest beginnen.”

TIP: Houdt Sparta Ajax wel in bedwang? Pak 6x je inzet bij een gelijkspel!

Is Gorter goed genoeg voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie