Madrileense derby in Midden-Oosten: veel spektakel tijdens eerste helft

Real Madrid en Atlético Madrid maken er in de halve finale van de Supercopa er een groot spektakel van in Riyad. Een doelpuntrijke eerste helft leverde vier treffers op: 2-2.

Vier treffers in het eerste bedrijf

De Madrileense derby in Saudi-Arabië werd uitstekend begonnen door Atlético. Na zes minuten kopte verdediger Mario Hermoso raak uit een corner: 0-1. In de twintigste minuut maakte Real gelijk, op vrijwel identieke wijze. De Koninklijke kan met Antonio Rüdiger ook een kopsterke verdediger rekenen.

Real zette door en kwam binnen het half uur op 2-1. De voorzet kwam vanaf de rechterkant van het strafschopgebied van Dani Carvajal, waarna Ferland Mendy – de andere back – heel slim verlengde.

Dat was een tik voor Atlético, dat het duel nog zo geweldig was aangevangen. Antoine Griezmann etaleerde zijn klasse in de 37ste minuut en stuurde drie tegenstanders het bos in. Op zijn schuiver in de verre hoek had Kepa Arrizabalaga geen antwoord.

Dat belooft wat voor de tweede helft. Wie kan het heft in handen nemen?