Lof voor Gravenberch: “Nauwelijks betere spelers van zijn leeftijd”

Foto: Lof voor Gravenberch: “Nauwelijks betere spelers van zijn leeftijd”

Ryan Gravenberch moet het bij Bayern München vooralsnog vaak stellen met een reserverol. Desondanks geeft trainer Julian Nagelsmann hoog op van de van Ajax overgekomen middenvelder. De oefenmeester predikt vooral geduld.

“Het is belangrijk om naar zijn leeftijd te kijken”, begint Nagelsmann over Gravenberch bij de persconferentie in aanloop naar de Champions League-duel met Viktoria Plzen. “Het is een jonge speler die naar een gigantische club is gekomen, waar toevallig nog heel veel absolute topspelers rondlopen. Geduld is heel erg belangrijk.”

Gravenberch speelde vooralsnog negen keer in het Bayern-shirt, vaak waren dat korte invalbeurten. “Het belangrijkste is om met zo’n jongen te blijven communiceren. Hij moet weten wat ik van hem blijf verwachten. Het is belangrijk dat Gravenberch hoort op welke punten hij zich nog moet verbeteren om meer speeltijd te krijgen.”

“Maar hij heeft heel veel progressie gemaakt de laatste tijd”, aldus de oefenmeester, die stelt dat de 20-jarige Amsterdammer op de deur klopt bij de Duitse grootmacht. “Het kan zomaar zijn dat hij een basisplaats krijgt, maar ik heb die beslissing nog niet genomen. Het hangt er ook van af hoeveel we moeten roteren op andere posities. Ik wil niet teveel wisselen.”

Volledige vertrouwen

Nagelsmann is erg te spreken over de huidige ontwikkeling van Gravenberch, die minuten nodig heeft om in beeld te blijven voor de Oranje-selectie tijdens het WK. “Hij geniet mijn volledige vertrouwen. Hij weet ook precies wat hij nodig heeft om perfect in onze speelstijl te kunnen passen. Hij heeft alles wat een voetballer nodig heeft. Hij heeft een fantastische dribbel en kan zich onder de druk uitvoetballen.”

“Ryan is beter dan de meeste andere voetballers in Europa van zijn leeftijd”, trekt Nagelsmann de vergelijking met andere talenten. Hij wilt Gravenberch echter niet te snel brengen. “Ik snap dat onderwerp niet zo. Geduld moet je hebben. Dit is Bayern München. Je moet beter zijn dan de andere spelers, want er is geen reden voor mij om niet de beste op te stellen.”

TIP: Liefst 14x je geld als Gravenberch tegen Plzen de laatste doelpuntenmaker is!

Slechte clubkeuze geweest van Gravenberch?

  • Ja, doei WK!
  • Nee hoor, hij leert daar heel veel
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie