Lautaro Martínez: ‘Noppert bracht me op andere gedachten’

Foto: Lautaro Martínez: ‘Noppert bracht me op andere gedachten’

Het Nederlands elftal werd in de kwartfinale van het WK uitgeschakeld door Argentinië, dat de strafschoppen beter nam. Lautaro Martínez schoot de beslissende pingel tegen de touwen, maar had bijna de andere hoek gekozen. De hoek van Andries Noppert…

De spits van het Italiaanse Internazionale werd op vrijdag gehuldigd in zijn geboorteplaats Bahía Blanca en deed ten overstaan van verschillende journalisten een boekje open over de beslissende strafschop. Meerdere spelers van Oranje probeerden hem uit zijn concentratie te halen, maar daar had Martínez helemaal geen boodschap aan: “Ik was kalm, heel kalm. Ik had veel zelfvertrouwen.”

“Ik wilde eigenlijk in de andere hoek schieten”, aldus de nummer 9. “Toen de scheidsrechter het fluitsignaal gaf en ik de aanloop nam, besloot ik te stoppen. Ik zag dat de keeper bewoog en ik besloot een andere kant op te schieten. Gelukkig ging hij inderdaad de verkeerde kant op en vloog de bal binnen.”

Mentale spelletjes

De spelers van Oranje speelden mentale spelletjes, maar daar kon Martínez zich niet echt druk om maken, in tegenstelling tot een aantal van zijn ploeggenoten… “De spelers van Nederland probeerden tegen me te praten. Dat is iets wat in de wedstrijd gebeurt. Soms doen wij dat ook. In zo’n situatie moet je het hoofd koel houden.”

Wint Argentinië ook het WK 2026?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Noppert hem anders gehad?

  • Ja
  • Nee
569+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie