Kroatische media apetrots, maar botsen met Lovren

Foto: Kroatische media apetrots, maar botsen met Lovren

Er werd dit wereldkampioenschap eigenlijk behoorlijk weinig van Kroatië verwacht, maar dat verraste vriend en vijand alwéér door ver te reiken op het mondiale eindtoernooi. In de halve finale was Argentinië misschien te sterk, maar zaterdag pakten de Kroaten wel brons door Marokko te verslaan (2-1).

De Kroatische media zijn dan ook trots op ‘hun’ mannen. 24sata schrijft bijvoorbeeld: “Jongens, jullie zijn de trots van de natie! In het land van glamour en FIFA-mannen heeft het kleine Kroatië een medaille behaald…” Het medium wijst naar het WK van 1998, waarop de nationale elf ook al in de halve finale ten onder ging, maar dit keer tegen Frankrijk (1-2): “Destijds scoorde Davor Suker het openingsdoelpunt tegen Frankrijk en was er ook snel de gelijkmaker, waarna we verloren. Deze generatie ging na de gelijkmaker in een hogere versnelling door en werd alleen maar gemotiveerder.”

Sportske Novosti voegt daaraan toe: “Kroatië behaalt brons! Petje af voor de bondscoach en spelers, zij verdienen een bijzondere plek in de WK-geschiedenis. Onze doelpuntenmaker Orsic was de grote inspirator: Kroatië creëerde meer kansen in deze wedstrijd dan in alle voorgaande WK-duels samen. Zo speelt Kroatië dus als het zijn mannelijke eigenschappen moet tonen en de wedstrijd moet winnen!”

Vecernji heeft het laatste woord: “Over deze prestatie van Kroatië zal nog generaties lang worden gesproken. Het was een zware strijd, waarin onvoorstelbaar en bovenmenselijk veel energie werd verbruikt in zeven wedstrijden. En naast dit oogverblindende en fascinerende WK-brons presteert Kroatië nog iets bijzonders: sinds het debuut op het WK in 1998 staat Kroatië wat betreft WK-medailles derde achter Frankrijk en Duitsland.”

Ruzie met Lovren

Na afloop van de troostfinale clashten enkele Kroatische journalisten wel met Dejan Lovren. De desbetreffende verslaggevers wilden de verdediger wat vragen stellen over het brons, maar de voetballer verwees zijn landgenoten door naar captain Luka Modric. Vervolgens werd er klaarblijkelijk gelachen, waardoor de gemoederen opeens hoog opliepen. Lovren voelde zich namelijk uitgelachen en las de journalisten met verheven stem de les…

Wint Kroatië het EK 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had jij dit verwacht van Kroatië?

  • Ja
  • Nee
214+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie