Cruciale rol Gözübüyük in nederlaag Schotland bij Spanje, Sutalo verliest met Kroatië

Foto: Cruciale rol Gözübüyük in nederlaag Schotland bij Spanje, Sutalo verliest met Kroatië

Schotland is er niet in geslaagd om de ongeslagen reeks vast te houden. Op bezoek in Spanje ging het land aan het einde van de wedstrijd alsnog onderuit, nadat Serdar Gözübüyük een opvallend besluit nam.

Schotland onderuit bij Spanje

De koploper van Groep A hoopte in Spanje een goed resultaat neer te zetten. Na een uur spelen leek Schotland op een voorsprong te komen. Scott McTominay maakte een schitterend doelpunt en liep juichend weg, maar zag de Nederlandse arbiter fluiten voor een overtreding op doelverdediger Unai Simón.

Ondanks de zware protesten van Schotland besloot Gözübüyük bij zijn besluit te blijven. Vlak voor tijd was het Álvaro Morata die de ban brak. Jésus Navas slaagde erin om de bal vanaf de zijkant bij de centrumspits te brengen, die dankbaar gebruikmaakte van de kans en de openingstreffer maakte. Kort daarna was het Oihan Sancet met de 2-0.

Aangezien Noorwegen een 0-4 zege wist te boeken op Cyprus, blijft het spannend in de poule. Schotland staat bovenaan met vijftien punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld kan Spanje op een gelijke hoogte komen. Noorwegen staat op de derde plek met tien punten en moet daarom hopen op een wonder.

Nederlaag Sutalo met Kroatië

Kroatië wist op haar beurt niet van Turkije te winnen. Met Ajacied Josip Sutalo in het basisteam en het gemis van de geblesseerde Luka Ivanusec ging het land met 0-1 onderuit. De Turken maakten na een half uur spelen een treffer via Baris Alper Yilmaz, die daarmee eveneens voor de eindstand van de wedstrijd zorgde.

Is Gözübüyük een goede scheidsrechter?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, absoluut niet
291+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie