Kostelijke anekdote ‘dikke’ Ronaldo en Ancelotti: “Wat wil je dat ik doe?”

Foto: Kostelijke anekdote ‘dikke’ Ronaldo en Ancelotti: “Wat wil je dat ik doe?”

Pierre-Emerick Aubameyang speelde aan het begin van zijn carrière geen minuut bij AC Milan, maar leerde er wel een aantal belangrijke lessen. De huidige spits van Chelsea, die het woensdag opneemt tegen zijn oude club, deelt onder meer een anekdote over Ronaldo en Carlo Ancelotti.

Chelsea draait momenteel stroef en heeft tegen Milan een goed resultaat nodig om kans te maken op overwintering in de Champions League. Ondanks dat hij niet doorbrak bij de Rossoneri, is hij die tijd absoluut niet vergeten.

Ronaldo

“Om eerlijk te zijn, was hij toen een beetje dik”, zegt Aubameyang over Ronaldo, die in de laatste jaren van zijn loopbaan zat. “Maar hij was nog steeds de beste. Ik zal nooit vergeten dat Ancelotti hem naar zijn conditionele staat vroeg. Ronaldo zei: Wat wil je dat ik doe, rennen of doelpunten maken? Ancelotti zei: Doelpunten maken. De volgende wedstrijd scoorde hij twee keer. Dat hoort bij het karakter van een spits. Als je vertrouwen krijgt, maak je doelpunten.”

‘Ik was nog maar een kind tussen al die sterren. Ik probeerde gewoon zo veel mogelijk mee te pikken in mijn carrière. In die tijd had Milan een erg goede ploeg. Ronaldo, Maldini, Nesta… Ik was nog jong en koos ervoor te vertrekken”, aldus de Gabonese aanvaller.

Later zou Aubameyang bij nog een aantal Europese grootmachten belanden. Via Borussia Dortmund, Arsenal en FC Barcelona kwam hij afgelopen zomer bij Chelsea terecht. Dit weekend maakte hij daar zijn eerste treffer.

TIP: 2.50 bij Unibet als Aubameyang scoort tegen Milan!

Ronaldo de beste spits van zijn generatie?

  • Ja, wát een topper was dat
  • Nou, er waren er wel meer
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie