‘Koning van de kopbal’ geeft PSV slagkracht richting Eredivisie-toppers

Foto: ‘Koning van de kopbal’ geeft PSV slagkracht richting Eredivisie-toppers

Luuk de Jong speelde donderdag een belangrijke rol bij PSV in het Europa League-duel tegen Arsenal. De aanvaller kwam als invaller binnen de lijnen en gaf een assist en scoorde, waardoor PSV uiteindelijk met 2-0 won. De aanvalsleider van de Eindhovenaren is precies op tijd fit voor de slotfase van de eerste seizoenshelft. De koning van de kopbal geeft PSV meer stoot- en slagkracht en dat komt de Eindhovenaren niet slecht uit met de toppers tegen Ajax en AZ nog op het programma.

“De terugkeer van de aanvoerder heeft het team een boost gegeven”, concludeerde trainer Ruud van Nistelrooy al na afloop op de persconferentie van het Europa League-duel. Ook Érick Gutiérrez, geciteerd door De Telegraaf, liet zich al lovend uit over de terugkeer van De Jong. “We hebben weer een echte nummer negen in het team. We kunnen hem de bal altijd geven en hij houdt de ballen goed bij zich. Bij elke voorzet is hij aanspeelbaar en ook bij standaardsituaties is hij zo gevaarlijk. Dat zag je deze wedstrijd ook weer. Het geeft het team heel veel vertrouwen en hij is een voorbeeld voor iedereen.”

Voorzichtig met De Jong

Van Nistelrooy stelde al voorzichtig te zijn met De Jong. “We hebben een plan hoe we hem willen opbouwen qua speelminuten. Donderdag paste daar perfect drie kwartier in. We gaan kijken hoe we hem de komende wedstrijden gaan opbouwen in speelminuten. Er resten nog twee weken en vier wedstrijden. Daarin willen we Luuk wel richting de negentig minuten gaan brengen.”

Voor de toppers tegen Ajax en AZ wacht eerst nog de thuiswedstrijd tegen NEC. Van Nistelrooy wil dan ook niet weer een uitglijder maken zoals tegen SC Cambuur en FC Groningen. “Dat wil je nu voorkomen. Wij weten welk niveau we kunnen halen als de scherpte er is, als de agressiviteit er is, als de noodzaak er is. Het gaat erom dat je dat niveau om de drie dagen haalt. Tegen Arsenal maakt het affiche en het podium je extra scherp. Je wordt tot het uiterste gedreven. Als je tegen een tegenstander van minder niveau speelt, moet je de motivatie meer uit jezelf halen.”

Moet Luuk de Jong mee naar het WK?

  • Ja, absoluut
  • Nee, Weghorst of Janssen zijn een betere optie
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie