Kökcü haalt Turkse media: “Dat werd goedgekeurd”

Foto: Kökcü haalt Turkse media: “Dat werd goedgekeurd”

Johan Derksen staat achter het standpunt van Orkun Kökcü om de regenboogaanvoerdersband niet te dragen tegen AZ (1-3 zege). De Feyenoord-captain besloot vanwege zijn geloof om de band aan Gernot Trauner te laten.

Derksen zag zondagavond in Studio Voetbal een discussie over dit thema. “Die Pierre van Hooijdonk zit dan uit z’n nek te lullen, van dat een club het kan verplichten”, opent De Snor in Vandaag Inside. “Dat is natuurlijk onzin, want als je een gereformeerde rechtsbuiten hebt, die wil echt niet het boegbeeld zijn van een abortus-beweging of van zelfdoding. Je moet dus altijd de godsdienst van de desbetreffende speler respecteren.”

“Als ik Feyenoord geweest was, had ik hem ook gewoon aanvoerder gelaten. Want je weet, Kökcü is een moslim en die accepteren homofilie niet”, aldus Derksen. Özcan Akyol haakt in: “Die jongen is echt heel gelovig, hé? Hij staat op het veld te bidden; dat doen ze in Turkije niet eens. Kökcü is gewoon heel conservatief. Je hebt ook liberale moslims, die de band gewoon om zouden doen.”

Volgens Akyol speelt er meer bij Feyenoord. “De Roze Kameraden werden eerder al bestookt door allerlei mensen die het niet eens waren met hen. Dat waren geen moslims die de boel daar hebben beklad en vernield.” Hij zag ook veel steun voor Kökcü. “Niet van moslims, maar van Feyenoord-aanhangers. Na afloop van de wedstrijd ging Kökçü juichen bij het uitvak en toen hoorde ik niemand roepen: slechte actie.”

Turkije

Zijn status als Turks international speelt ook mee, denkt Akyol. “Vandaag stond overal in de Turkse media wat hij had gedaan. Dat werd goedgekeurd. Stel dat hij die band wel om had gedaan en hij moest zich straks melden bij het Turkse elftal, dan had hij geen leven meer. Bovendien, je ziet dat hij zich als conservatieve moslim manifesteert. In de buurt, je wordt gewoon verstoten. Je kan niet meer naar een moskee gaan als je die band hebt gedragen.”

TIP: Wint Feyenoord bij Sturm Graz? Win tweemaal je inleg via Unibet!

Is er voldoende aandacht voor zijn standpunt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
377+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie