KNVB beker: Ajax overtuigend langs Heerenveen

Soccernews

[b]AFC AjaxSC Heerenveen 3-1[/b]
AFC Ajax maakt dit seizoen een goede kans om opnieuw de nationale beker te gaan veroveren. In een enerverend duel rekenden de Amsterdammers overtuigend af met SC Heerenveen. Afonso Alves had duidelijk zijn dag niet, hij miste vrije trappen en de weinige kansen die hij kreeg gingen hoog over. Ajax scoorde daarentegen wel drie maal.
Ajax begon de wedstrijd fel. De gastheer drukte Heerenveen ver terug en al in de derde minuut volgde een enorme kans voor de thuisploeg. Een voorzet scheerde vlak langs de goal van de Belgische doelman van Heerenveen. De Friezen stelden hier bitter weinig tegenover en kregen verdiend al vroeg een tegentreffer tegen. Van dichtbij werkte Heitinga de bal via de paal achter Vandenbussche. In het vervolg hield de thuisploeg de druk op de Friezen. Kansen voor Suarez gingen er dan nog niet in, maar Maduro benutte wel zijn mogelijkheid.

In de tweede helft startte Ajax zoals het begonnen was, met goed en degelijk spel. Toch herpakten de Friezen zich enigszins. Kleine kansen waren er en zowaar raakte Gerald Sibon via Gentenaar de paal. De ingevallen Rommedahl bediende Huntelaar, die feilloos de score naar 0-3 tilde. Hoewel Bradley de 1-3 nog wel maakte, werd Heerenveen getrakteerd op een aanzienlijke nederlaag. Ajax was beter en bekert gemakkelijk door.