Kevin de Bruyne geeft verklaring voor ‘vormcrisis’

Foto: Kevin de Bruyne geeft verklaring voor ‘vormcrisis’

Lang was het Kevin de Bruyne die de lijnen uitzette bij Manchester City. De Bruyne was in het afgelopen seizoen, waarin het team van trainer Josep Guardiola vier titels won, één van de bepalende spelers. Maar inmiddels schroomt de Spaanse-trainer niet om de Belg om de bank te zetten. De Bruyne maakt zich echter geen zorgen en heeft een verklaring voor zijn ‘vormcrisis’.

De Bruyne zit steeds vaker op City-bank

Hij startte slecht vijf keer in de laatste negen wedstrijden. En ook dit weekend moest De Bruyne genoegen nemen met een plek op de bank. Nu de stylist met regelmaat in de dug-out plaats moet nemen, wordt er al snel gesproken over een ‘vormcrisis’. Het indrukwekkende is dat de Belg ondank zijn zogeheten vormcrisis, nog steeds indrukwekkende cijfers neer kan zetten waar menig speler van droomt. Zo scoorde de aanvallende middenvelder dit seizoen al vier keer in de Premier League en gaf hij maar liefst twaalf assists gedurende het seizoen in diezelfde competitie. 

Zelf geeft hij dan ook aan dat het verwachtingspatroon te hoog ligt: “Het is duidelijk dat mensen een andere standaard hebben voor mij dan voor veel andere spelers. Het is gewoon wat het is. Mensen verwachten van mij dat ik elke wedstrijd scoor en elke wedstrijd een assist geef. Ik denk dat ik best goed heb gespeeld. Misschien zijn er minder assists geweest, maar ik denk niet dat ik minder heb gecreëerd.”

Ondanks dat De Bruyne niet zijn gewenste speeltijd krijgt, is hij nuchter en bagatelliseert hij de ‘kritiek’ die hij ontvangt: “Ik kijk niet echt naar deze dingen. Ik voel me prima. Ik denk dat ik goed speel – misschien niet de beste die ik ooit heb gespeeld, maar het is goed.” Hij wijst dan ook naar zijn statistieken: “Je kent de statistieken – ik heb het meeste gecreëerd in de competitie en heb de meeste assists. Voor mij is het hetzelfde. Ik doe hier al acht jaar hetzelfde en vijftien jaar in het betaald voetbal, dus ik voel me prima.”

Manchester City
Liverpool
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 06:12.

Zit hij in een vormcrisis?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie