Jorginho waarschuwt organisatie Ballon d’Or: “Dát zou het laten zien”

Foto: Jorginho waarschuwt organisatie Ballon d’Or: “Dát zou het laten zien”

Jorginho is dit seizoen een van de kanshebbers om de gouden bal in de wacht te slepen. Hoewel hij niet tot de favorieten behoort, lijkt het hem voor de gehele voetbalwereld goed als hij wint.

De middenvelder presteerde dit jaar geweldig. Niet alleen lukte het hem met Chelsea om de Champions League en Europese Supercup in de wacht te slepen, ook won hij afgelopen zomer het Europees Kampioenschap met Italië. Jorginho lijkt het daarom te verdienen om een persoonlijke onderscheiding te verkrijgen.

Vrijwel altijd wint echter een aanvaller, zo weet de Chelsea-ster eveneens. “Het is niet aan mij om te zeggen of ik de Ballon d’Or moet winnen, maar het kan een stimulans zijn voor andere spelers als ik win. Het zou laten zien dat er niet alleen rekening wordt gehouden met het maken van doelpunten bij het uitreiken van de prijs”, stelt hij in gesprek met GloboEsporte.

Grootste kanshebbers

Naar verluidt maken Lionel Messi en Robert Lewandowski de grootste kans om de prijs te pakken. De Poolse centrumspits leek vorig jaar de gedoodverfde winnaar te zijn, maar destijds besloot de organisatie om het feest af te blazen vanwege de coronacrisis. Aangezien verschillende competities niet waren afgemaakt, bleef de Ballon d’Or voor een jaar in de kast staan.

Verovert Chelsea dit seizoen het landskampioenschap? Pak 3.25 keer je inzet!

Verdient Jorginho de gouden bal?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie