Jong Ajax maakt er zes in Breda, PEC wint weer

Foto: Jong Ajax maakt er zes in Breda, PEC wint weer

Jong Ajax heeft maandagavond indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdamse talenten boekten een overtuigende overwinning bij NAC Breda: 2-6.

Zesklapper in Breda

Ajax-trainer John Heitinga verklaarde zondagmiddag tegen sc Heerenveen (2-4 zege) rekening te hebben gehouden met de wedstrijd van het Jong-elftal. Youri Regeer, Jorrel Hato, Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca stonden zodoende aan de aftrap in het Rat Verlegh Stadion. Het effect was duidelijk.

Jong Ajax had binnen 51 minuten een 0-5 voorsprong te pakken. Django Warmerdam produceerde na vier minuten de openingstreffer, waarna Amourricho van Axel Dongen, Baas, Lucca en Conceição de score opvoerden. Na de eretreffers van Elías Már Ómarsson en Jort van der Sande maakte Regeer de 2-6.

PEC Zwolle wint bij De Graafschap

PEC Zwolle heeft voor de 21ste keer dit seizoen een zege behaald in de Keuken Kampioen Divisie, waarin het de ranglijst fier aanvoert. De manschappen van Dick Schreuder boekten een 0-1 overwinning op het veld van De Graafschap. Lennart Thy maakte het verschil op De Vijverberg.

Almere City onderuit

PEC Zwolle en Heracles Almelo zijn welhaast zeker van promotie naar de Eredivisie. Het gat met Almere City FC was al groot, maar de nummer drie verloor maandag ook nog eens van VVV-Venlo: 1-3.

Jochem Ritmeester van de Kamp maakte nog wel de openingstreffer voor de formatie uit Almere. Nick Venema, Kees de Boer en Martijn Berden maakten tussen de 49ste en 61ste minuut het verschil namens de Venlonaren.

Overige uitslagen:

FC Eindhoven – ADO Den Haag 1-1
Jong FC Utrecht – Jong PSV 0-1
Roda JC Kerkrade – Jong AZ 2-0

Speelt Ajax 1 gelijk tegen Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goed dat Jong Ajax zulke spelers allemaal kan opstellen?

  • Ja
  • Nee
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie