Inter Miami heeft volgende Barcelona-legende binnen

Foto: Inter Miami heeft volgende Barcelona-legende binnen

Inter Miami heeft de volgende Europese topspeler weten te strikken. De Amerikaanse club heeft zich namelijk versterkt met Jordi Alba, die transfervrij overkomt van Barcelona.

Transfervrije komst Alba

De komst van Alba hing al een tijdlang in de lucht. De vleugelverdediger kwam in 2012 over van Valencia en speelde bij Barcelona 459 wedstrijden, maar moest deze zomer na 11 jaar vertrekken. Het betekende voor Alba dat hij op zoek moest naar een nieuwe werkgever, waarbij er voldoende interesse in hem was.

De Spanjaard wilde echter niet voor het grote geld kiezen en zocht een sportieve uitdaging. Inter Miami kwam daardoor al snel hoog op zijn lijstje te staan. Na intensieve gesprekken bevestigde Jorge Mas, een van de eigenaren van de club, dinsdag dat beide partijen een overeenkomst hebben gesloten. “Hij heeft al getekend en komt snel naar ons toe”, vertelde hij aan TyC Sports.

Debuut van Messi

Voor Inter Miami is de 34-jarige verdediger niet de enige oud-speler van Barcelona in de selectie. Eerder haalde het namelijk Lionel Messi en Sergio Busquets op. Waar de Argentijn na twee seizoenen Paris Saint-Germain voldoende had gezien van Europa, volgde Busquets dezelfde route als zijn voormalig teamgenoot Alba.

Messi stond dinsdag voor het eerst op het trainingsveld van Inter Miami en Soccernews.nl was erbij. De aanvaller werd onder een luid applaus verwelkomt en kan bij de Amerikaanse club op een hoop steun rekenen. Vrijdag maakt hij hoogstwaarschijnlijk zijn debuut in de Leagues Cup tegen het Mexicaanse CD Cruz Azul.

Maakt Alba een verstandige keuze?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie