Inter-drama voor Lukaku: “Nog niet de oude”

Foto: Inter-drama voor Lukaku: “Nog niet de oude”

Romelu Lukaku kan een langer verblijf bij Internazionale op zijn buik schrijven. Voorzitter Beppe Marotta laat in gesprek met Sky Italia weten dat het de centrumspits aankomende zomer weer terug laat gaan naar Chelsea.

Teleurstelling voor Lukaku

De 29-jarige Belg wisselde in zijn loopbaan verschillende keren van club. Zo stond hij tussen 2019 en 2021 ook al twee seizoenen onder contract bij Internazionale. Vervolgens koos hij ervoor om de overstap naar Chelsea te maken, waar hij eveneens al eerder een verbintenis had, om een jaar later op huurbasis terug te keren bij Internazionale.

De Italiaanse topclub hoopte veel gebruik te kunnen maken van de fysiek sterke spits, maar mede door blessures slaagde hij er niet in om de verwachtingen waar te maken. Gedurende de afgelopen wedstrijden zat Lukaku vooral op de reservebank, waardoor Internazionale geen reden ziet om hem langer in de Serie A te houden.

Het betekent dat hij komende zomer terugkeert naar Chelsea. “Hij is niet de Lukaku die we in voorgaande jaren hebben gezien”, stelt Marotta, die de vergelijking maakt met Marcelo Brozovic. “Beiden kwakkelen met blessures en zijn na het WK nog niet de oude. Lukaku vindt niet de duelkracht die hem zo sterk maakt.”

Italiaanse titelstrijd beslist

Internazionale hoopt nog altijd de landstitel binnen te halen, al is het dit seizoen een lastige opdracht. Napoli staat met nog twaalf wedstrijden te gaan namelijk 18 punten voor op de concurrent, waardoor het maar liefst zes duels mag verliezen. Lazio en AC Milan volgen Internazionale respectievelijk op één en twee punten.

Inter
Juventus
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 20:42.

Maakt Internazionale het juiste besluit?

  • Ja, Lukaku heeft het niet laten zien
  • Nee, zijn kwaliteiten kan Inter goed gebruiken
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie