In- én uitgaande transfer bij sc Heerenveen

Foto: In- én uitgaande transfer bij sc Heerenveen

Ook bij sc Heerenveen is het transferballetje langzaam aan het rollen gekomen. De Friezen staan namelijk op het punt zich te versterken met Charlie Webster van Chelsea, terwijl het zelf Rami Kaib uitzwaait.

Rami Kaib out, Charlie Webster in

Kaib verkast terug naar zijn geboorteland Zweden, waar hij gaat spelen voor Djurgardens IF. Algemeen directeur Ferry de Haan zegt over de transfer: “Rami heeft hier in tweeënhalf jaar veel wedstrijden gespeeld, maar was daarin niet altijd basisspeler. In zijn zoektocht naar meer speelminuten maakt hij nu de overstap naar Djurgardens IF. We willen Rami danken voor zijn inzet bij sc Heerenveen en wensen hem veel succes in zijn toekomstige carrière.” Uiteindelijk speelde de Tunesisch international zeventig wedstrijden voor de club.

Tegenover het vertrek van Kaib staat de aanstaande komst van Webster. De negentienjarige middenvelder zal voor één jaar gehuurd worden, weet Voetbal International: “Webster is een bekende van hoofd scouting Kenneth Zandvliet, die in februari overkwam van Chelsea. Daar werkte hij vier jaar als internationaal scout. Webster is enkelvoudig international van Engeland Onder-19 en speelde afgelopen seizoen bij Chelsea Onder-21. De middenvelder wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht.”

Gerenoveerd middenveld

Eerder deze maand verkocht Heerenveen al Rami Al-Hajj aan Odense uit Denemarken en Thom Haye kan naar diverse clubs, waaronder Toulouse. Webster is derhalve een zeer welkome aanvulling van het middenveld van coach Kees van Wonderen. De andere opties op de as zijn  Anas Tahiri, Simon Olsson, Tibor Halilovic en Pelle van Amersfoort.

Webster een goede versterking?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie