Het geduld van Ryan Gravenberch bij recordkampioen FC Bayern zal beloond gaan worden

Foto: Het geduld van Ryan Gravenberch bij recordkampioen FC Bayern zal beloond gaan worden

Hij viel de voorbije seizoenen op het middenveld van Ajax steeds meer op door zijn oogstrelende voetbal. Een toptransfer kon voor Ryan Gravenberch (20) simpelweg niet uitblijven en die kwam er dan ook: het grote FC Bayern München hengelde hem binnen. Een lange weg naar hernieuwd persoonlijk succes waarin geduld een grote rol speelt. De stip aan de horizon is er echter al.

Dinsdagavond exact vijf minuten over half tien: Gravenberch had zijn trainingspak uitgedaan en stond klaar binnen de witte lijnen van de Allianz Arena om aan de tweede helft tegen FC Köln te gaan beginnen. In de dik 45 minuten tevoren had de twintiger veelal dik ingepakt in de dug-out gezeten. Als reserve. Een rol die hij al vaker had ingenomen dit seizoen.

Maar op deze koude winteravond kreeg Gravenberch, met geconcentreerde blik, toch weer eens speelminuten van trainer Julian Nagelsmann. Sterkhouder Joshua Kimmich gaf hem nog de laatste tips mee, waarna de Amsterdammer zijn plekje probeerde te vinden in het vaak razendsnelle combinatiespel van de Duitse recordkampioen.

Ryan Gravenberch viel positief op ondanks zijn weinige speeltijd gedurende dit seizoen, maar verdeelde het spel op zijn typische manier: rustig en met overzicht. Met soms een kleine versnelling er tussendoor als hij weer eens aan het begin stond van een zoveelste aanval. De twintiger kwam veel aan de bal, goed voor zijn zelfvertrouwen.

Sterk spel

Wat hij dan ook, in het vuurrode tenue van de FCB, uitstraalde. Eén keer penetreerde hij op een technisch prima manier de achterhoede van de Keulse gasten. Rap handelend met de bal, alleen tot een afronding en dus een competitiedoelpunt kwam het helaas voor hem nog niet. Dat zal echter een kwestie van tijd zijn.

Probleem voor de thuisploeg waren echter vooral de voorzetten en het scorend vermogen dat naliet. De Keulse FC was in het eerste bedrijf op een 0-1 voorsprong gekomen en de traditieclub hoefde daardoor alleen maar geconcentreerd te verdedigen. Via een kanonskogel Kimmich viel toch nog de gelijkmaker op de valreep.

De regerend landskampioen kreeg de rekening gepresenteerd voor een zwakke eerste helft. Voor Ryan Gravenberch had de avond gezien zijn vertoonde spel er rooskleuriger uitgezien. Zijn geduld zal meer en meer beloond gaan worden.

Wolfsburg
Bayern Munich
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 februari 2023 05:26.

Moet hij bij Bayern blijven?

  • Ja
  • Nee
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie