Heitinga spreekt zich uit: “Het liefst…”

Foto: Heitinga spreekt zich uit: “Het liefst…”

John Heitinga hoopt ook volgend seizoen leiding te geven over de A-selectie van Ajax. De trainer is vooralsnog foutloos in de Eredivisie, maar weet nog niet of hij daadwerkelijk mag aanblijven.

Ajax moet blijven presteren

“Als je op die positie zit, wil je het liefst blijven zitten”, zo verklaarde Heitinga donderdag tijdens een persconferentie van Ajax. “Ik doe het van dag tot dag. Het is aan mij, dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. Het is zoals het werkt. We moeten gewoon presteren. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de staf en spelers.”

Heitinga vervolgt: “De club heeft mij gevraagd en dan help ik mijn club. We hebben de afspraak gemaakt dat ik de trainer ben tot aan het einde van het seizoen. Daarna zullen we met elkaar in gesprek gaan. Als dat eerder is, dan hoor ik dat. Wat ik doe, is me voorbereiden op het nu. Ik ga echt van dag tot dag.”

Selectie voor volgend seizoen

Ajax moet al wel gaan nadenken over de selectie van volgend seizoen. Heitinga: “We zijn altijd bezig met het nu, maar ook richting de toekomst. Je kijkt naar de compositie; wat staat er nu? Het zijn vragen die je op dit moment aan Gerry (Hamstra, red.) of Klaas (Huntelaar, red.) moet stellen.”

Heitinga staat er goed op, zo merkt hij. “Het is mooi als mensen positief zijn. Uiteindelijk is het een stukje waardering. Ik ben hier om de club te helpen. Ik heb tegen mijn vrouw gezegd: vanaf 29 januari ga ik iets meer dan honderd dagen gas geven en dan zullen we zien welke beslissing er genomen wordt.”

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Heitinga aanblijven?

  • Ja
  • Nee
196+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie