Heitinga geniet van basisdebutant Ajax en ziet wat moois ontstaan

Foto: Heitinga geniet van basisdebutant Ajax en ziet wat moois ontstaan

John Heitinga zag tot zijn eigen tevredenheid dat Ajax niet in de problemen kwam tegen De Graafschap. De Amsterdammers wonnen eenvoudig met 0-3. Heitinga was vooral te spreken over de eerste helft die zijn ploeg liet zien en prees ook het optreden van Jorrel Hato, die zijn basisdebuut maakte bij Ajax. De oefenmeester denkt dat zijn ploeg op de goede weg is.

“Op dit soort bekeravonden moet je het echt zelf doen”, vertelde Heitinga in de catacomben van het stadion tegenover de aanwezige media. Je kunt alleen maar alles verliezen.” De oefenmeester zag Ajax vooral in het eerste bedrijf excelleren. “In de eerste helft zag ik een paar geweldige aanvallen waar ik vrolijk van werd. Je ziet ook dat de diepte wordt gezocht achter de laatste linie. Dat heb je nodig om ruimte te creëren.”

Ajax-debutant maakt indruk

Over de tweede helft was Heitinga minder te spreken. “Er was een fase waarin we onzorgvuldig waren aan de bal. In de tweede helft zie je ook bij een aantal spelers die niet altijd negentig minuten spelen wat vermoeidheid.” Daarmee doelde Heitinga onder meer ook op de pas zestienjarige, die voor het eerst in de basis stond bij Ajax. “Hij is een slimme speler, die ook links centraal kan spelen. Dat is misschien nog wel zijn beste positie. Hij is constant met zijn ontwikkeling bezig.” Heitinga bestempelt Hato dan ook als een groot talent. “Zestien jaar… Ik heb in het verleden gewerkt met Timber en De Ligt. Dit is ook een jongen die zich niet snel gek laat maken. Leeftijd is maar een getalletje hè.”

Volgens de oefenmeester heeft de overwinning op De Graafschap Ajax weer verder op weg geholpen naar mogelijk succes aan het einde van het seizoen. “Het belangrijke is dat het vertrouwen terugkomt. Deze groep kan heel slecht tegen z’n verlies, er ontstaat wat moois in de groep.”

Eindigt Ajax tegen NEC in 3-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wint Ajax de landstitel of de beker?

  • Ja, beiden
  • Alleen de titel
  • Alleen de beker
  • Geen van beiden
250+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie