‘Heitinga benoemt nieuwe assistent en maakt Ajax-seizoen af’

Foto: ‘Heitinga benoemt nieuwe assistent en maakt Ajax-seizoen af’

Het heeft er alle schijn van dat John Heitinga het seizoen gaat afmaken bij Ajax. De oefenmeester zal in ieder geval als hoofdverantwoordelijke op de bank zitten tegen SC Cambuur. Volgens De Telegraaf is het echter ook zo goed als zeker dat Heitinga de komende maanden op de bank zit. De ochtendkrant heeft dat vermoeden omdat er gezocht wordt naar een ervaren assistent voor Heitinga.

De Telegraaf meldt dat bronnen binnen SC Heerenveen hebben bevestigt dat Heitinga gesprekken heeft gevoerd met Dwight Lodeweges. De beoogde assistent van Heitinga is daar nu lid van de raad van commissarissen. Voor Lodeweges ligt er een rol weggelegd zoals Hennie Spijkerman dat had tijdens het hoofdtrainerschap van Frank de Boer. Ajax hoopt woensdag daarin spijkers met koppen te kunnen slaan.

Een andere kandidaat voor het assistentschap was John van ‘t Schip, maar de voormalig bondscoach van Griekenland heeft andere plannen schrijft de ochtendkrant. Daarnaast zou Heitinga ook graag Frank Peereboom willen toevoegen aan de staf, waarmee hij al samenwerkte in de jeugd van Ajax. Michael Reiziger en Richard Witschge kunnen naar alle waarschijnlijkheid het seizoen gewoon afmaken als assistent-trainer.

Tussenpaus

Heitinga lijkt daardoor het seizoen gewoon af te mogen maken bij Ajax, waarbij De Telegraaf een kleine slag om de arm houdt. “De enige, minieme mogelijkheid dat Heitinga geen tussenpaus tot minimaal het einde van het seizoen wordt – en alle inspanningen goede assistenten te vinden voor niets zijn geweest – is dat alsnog een droomkandidaat als trainer wordt gevonden.”

Wint Ajax met 1-4 van SC Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Lodeweges een goede keuze?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, ik zie liever een andere assistent
1408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie