Heerenveen wil ’24 idioten’ niet meer in het stadion

Foto: Heerenveen wil ’24 idioten’ niet meer in het stadion

Cees Roozemond is zeer teleurgesteld in een groep ‘sc Heerenveen-supporters’. Donderdag dook er een bizarre foto op van een groep aanhangers bij het stadion van aartsrivaal SC Cambuur. 

De desbetreffende groep toonde een spandoek met de tekst ‘Cambuur dood!’ en ook hadden zij een afgehakte kop van een echte ree bij hun. Roozemond zegt met ‘afschuw’ te hebben gereageerd. “Ik ben teleurgesteld in alle opzichten”, vertelt de algemeen directeur van Heerenveen aan Omrop Fryslân. “Ik schrok me rot. Een smakeloze actie.”

“Ze pretenderen supporter van de club te zijn”, reageert Roozemond, die daar niets van wil weten. “Het probleem is dat het een hele kleine groep is, die zegt uit naam te handelen van de club. Maar iedereen die de club een warm hart toedraagt, wil zich hier volledig van distantiëren. De pest is dat je er wel mee geconfronteerd en geïdentificeerd wordt.”

Roozemond stelt dat de echte Heerenveen-supporter niet te vergelijken valt met de groep van 24. De clubleiding gaat er dan ook alles aan doen om de daders te identificeren. Om ervoor te zorgen dat deze idioten in ieder geval het stadion niet meer in komen. We gaan de beelden bekijken, maar ze waren ook nog zo laf om aan alle kanten hun gezichten te bedekken. Dat zal het moeilijker maken. Maar we zullen alles proberen.”

Zondag staat de Friese derby in Heerenveen op het programma.

TIP: Wint Heerenveen van Cambuur? Win 1.83 keer je inleg!

De juiste reactie?

  • Ja
  • Nee
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie