‘Hattrick-held’ Haller laat zich gelden: ‘Op deze voet verder gaan’

Foto: ‘Hattrick-held’ Haller laat zich gelden: ‘Op deze voet verder gaan’

Sébastien Haller baarde opzien bij zijn invalbeurt voor Borussia Dortmund in het vriendschappelijke duel tegen FC Basel. De spits speelde een half uur mee en scoorde in een tijdbestek van pakweg zeven minuten een hattrick. Haller hoopt dat zijn hattrick de opmaat is naar nog meer doelpunten voor BVB.

Op de clubsite van Dortmund rept Haller ‘over het beste gevoel wat er is’ over zijn rentree bij Dortmund. “Terugkomen, doelpunten maken, het team helpen en iedere dag merken dat het beter gaat met je lichaam. Ik had niet meer kunnen vragen. Dan heb ik het niet alleen over mezelf, maar ook over de teamprestatie. We proberen op deze voet verder te gaan.”

Lovende Haller

Haller hoopt in de komende wekend op dezelfde voet verder te kunnen gaan bij Dortmund en prijst ook zijn teamgenoten voor de vele steun die hij steeds heeft mogen ontvangen en nog krijgt. “Wat er ook gebeurt op het veld, we verliezen niet uit het oog dat we allemaal mensen zijn en elkaar steunen. Ze wisten dat ik het niet makkelijk heb gehad. Het doet me goed dat ze zo blij voor me waren. Ik hoop dat ik nog meer doelpunten voor ze kan maken.”

Ook Dortmund-trainer Edin Terzic onderstreepte de kwaliteiten van Haller. “De jongens waren blij voor hem na zijn eerste goal. Daarmee wordt de druk wat minder. Je zag zijn kwaliteiten in het strafschopgebied. We hebben gewerkt aan onze standaardsituaties, om hem in stelling te kunnen brengen.”

Signal Iduna Park

Bundesliga

22 januari 2023

15:30

Borussia Dortmund
Augsburg
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 15:31.

Denk jij dat Haller eerste spits wordt bij Dortmund?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ik denk dat hij vooral invaller zal zijn
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie