Hateboer laat zich gelden tijdens spectaculaire bekerzege Atalanta

Atalanta Bergamo heeft de laatste zestien van het Italiaanse bekertoernooi bereikt. In een doelpuntrijk duel rekende de ploeg van Gian Piero Gasperini af met Spezia: 5-2. Hans Hateboer was belangrijk voor zijn club.

Donderdagmiddag begon Atalanta aan het bekertreffen met Hateboer en Teun Koopmeiners in de basis, Marten de Roon begon op de bank. Bij Spezia ontbrak doelman Jeroen Zoet door een blessure. Het begin was voor de gastheren en dan met name Ademola Lookman. De Nigeriaanse aanvaller had de favoriet voor het treffen na twaalf minuten al op een 2-0 voorsprong gezet. Al snel deden de bezoekers iets terug. Aan de rechterkant kwam Albin Ekdel goed door, die het net wist te vinden vanuit een moeilijke hoek.

La Dea bracht het verschil tien minuten later weer terug naar twee. Hateboer, aanvoerder in dit duel, schoot van dichtbij met links raak na een prima aanval. Een goede aanval lag ook aan de basis van de 3-2, terwijl de pauze toen nog altijd niet was bereikt. Daniele Verde schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen. De Roon kwam in de tweede helft binnen de lijn, en Atalanta kwam niet meer in de problemen.

Ruime zege

Sterker nog: het kon uitlopen naar een ruime overwinning. Het Deense talent Rasmus Höjlund gooide de wedstrijd twintig minuten voor tijd in het slot. De eindstand van 5-2 werd bepaald door een ongelukkig eigen doelpunt van Spezia-verdediger Ethan Ampadu. Zo bekert Atalanta door en bereikt het de laatste zestien van de Coppa Italia. In het volgende duel wacht er met Internazionale een tegenstander van formaat. Zondag wacht de topper in de Serie A tegen Juventus.

Scoreverloop: 1-0 (10′) A.Lookman, 2-0 (12′) A.Lookman, 2-1 (14′) A.Ekdal, 3-1 (26′) H.Hateboer, 3-2 (38′) D.Verde, 4-2 (72′) R.Höjlund, 5-2 (90′) E.Ampadu