Harde woorden voor Amrabat en Antony: ‘Had nooit contract mogen krijgen’

Foto: Harde woorden voor Amrabat en Antony: ‘Had nooit contract mogen krijgen’

Bijna geen enkele speler van United kreeg na de 0-3 tegen Newcastle een voldoende van de Engelse media. Sofyan Amrabat en Antony liepen voorop in de malaise. Voor hen was de pers extra hard.

‘Weer een door de manager gehaalde speler die nooit gecontracteerd had moeten worden’

Een 3. Hoger willen ze Amrabat en Antony bij Manchester Evening News niet geven. “Een volgend eenzijdig optreden van de oogappel van Ten Hag”, schreven ze over de ploeterende Braziliaan. Over Amrabat was het oordeel nóg feller: “Weer een door de manager gehaalde speler die nooit gecontracteerd had moeten worden.”

Casemiro en Anthony Martial waren de enige spelers die nog lager werden beoordeeld. Zij kregen een 2, net als oefenmeester Erik Ten Hag: “Hij beloonde mislukte optredens door spelers een basisplaats te geven. Hij roteerde te veel en ging voor een mismatch op het middenveld tussen Casemiro en Mason Mount.”

Mislukte poging

In The Daily Mail kreeg Ten Hag een 4 als rapportcijfer: “‘Zijn poging om bepaalde spelers de kans te geven, mislukte gigantisch. Hij onderging het boegeroep van zijn eigen supporters.” Sky Sports gaf slechts vier van de vijftien gebruikte Mancunians een voldoende. Amrabat en Antony kregen een 4, Onana werd met een mager zesje beoordeeld.

Statistiekenbureau Squawka beoordeelt spelers op basis van gegevens. Ook zij gaven Amrabat en Antony een onvoldoende: Amrabat kreeg een 3,5, Antony een 3. “Hij kreeg de kans om zich te bewijzen, maar heeft die simpelweg verprutst”, schreven ze over de Braziliaanse balkunstenaar. “Hij leed cruciaal balverlies in aanloop naar het derde doelpunt van Newcastle”, las het bijschrift bij de 3,5 van Amrabat.

Amrabat is niet goed genoeg voor United

  • Ja, mee eens
  • Nee, niet mee eens
1793+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie