Haller is de held van Ivoorkust: ‘Doel bereikt’

Foto: Haller is de held van Ivoorkust: ‘Doel bereikt’

Sébastien Haller werd woensdag de held van Ivoorkust in de halve finale van de Afrika Cup tegen DR Congo. Desondanks was de spits ijzig kalm in het nagesprek met Canal+.

‘Ons doel was om de finale te bereiken en dat is gelukt’

Haller bracht het Stade Olympique Alassane Ouattara in Abidjan na meer dan een uur in een staat van extase door de openingstreffer te scoren voor het gastland Ivoorkust. De aanvaller van Borussia Dortmund volleerde een voorzet van Max Gradel met een stuit het doel in. De Oranje Olifanten behielden hun voorsprong en bereiden zich nu voor op een finale tegen Nigeria, dat in de halve finale Zuid-Afrika versloeg.

Groot feest voor alle Ivorianen; zij zien hun nationale elftal immers de finale in eigen land bereiken. Haller zelf was minder euforisch. “Ons doel was om de finale te bereiken en dat is geluk”, zegt de oud-Ajacied. “We hebben eerder dit toernooi een paar misstappen gemaakt, maar we weten wat we kunnen en lieten vandaag zien dat we een hecht team zijn. Mijn doelpunt was natuurlijk heel belangrijk, maar ik was niet alleen gefocust op een goal maken. Mijn voornemen was vooral om het team te helpen.”

Teamgenoot Franck Kessié en bondscoach Emerse Fae waren minder gereserveerd na het bereiken van de finale. “Wat we vandaag hebben laten zien, moeten we ook in de finale brengen”, zei de oud-middenvelder van AC Milan en FC Barcelona. “We zijn zo gelukkig en ontroerd”, deelde de bondscoach van de Ivorianen. “Het is als een droom die uitkomt, zeker als je kijkt naar twee weken geleden, toen we verloren van Equatoriaal-Guinea. Niemand kon zich toen nog voorstellen dat we de finale in ons eigen land zouden halen.”

Wie wint de Afrika Cup?

  • Nigeria
  • Ivoorkust
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie