Haller kan ogen niet geloven: ‘Ajacied naar EK’

Foto: Haller kan ogen niet geloven: ‘Ajacied naar EK’

Sébastien Haller was vanmiddag aanwezig bij het Eredivisie-duel tussen zijn twee oud-werkgevers Ajax en FC Utrecht. Op de tribune van de Johan Cruijff ArenA genoot hij vooral met volle teugen van het spel van zijn ‘opvolger’ Brian Brobbey bij de Amsterdammers. De spits maakte niet alleen een doelpunt, maar gaf ook de assist op de 2-0 van Kenneth Taylor.

Sébastien Haller weet: Brian Brobbey naar EK

“Iedereen heeft zijn kwaliteiten vandaag kunnen zien”, zegt Haller voor de camera van ESPN. “Brobbey is sterk, snel en altijd dreigend. Dat is Brian, altijd een bedreiging. Als hij de bal heeft, zie je dat verdedigers een stapje terugzetten, omdat hij van alles met de bal kan doen: rennen, bij zich houden, scoren…”

De Afrika Cup-winnaar vervolgt: “Het enige waar ik me zorgen om maakte, was of hij iedere week kon spelen. Nu zie ik hem iedere week spelen. Ik ben blij voor hem. Ik kan niet wachten om hem in actie te zien op het EK.”

Haller heeft ook een woordje gewisseld met Brobbey: “Ik houd altijd de resultaten van mijn oude clubs in de gaten en ik zie Brobbey vaak scoren. Mooi om te zien. Iedereen wist dat hij het talent had, maar het was een kwestie van fit blijven. Ajax is een goede ploeg voor hem en hij is ook een goede speler voor het Nederlands elftal.”

Gevecht tussen familieleden

Als laatste krijgt de Borussia Dortmund-spits de vraag hoe hij het vindt om weer eventjes terug te zijn in Amsterdam. “Het is mooi om de familie weer te zien. Ik zag deze wedstrijd op het programma staan en was op zoek naar iets om met de kinderen te doen. Dit was de dag om weer terug te keren in Amsterdam. Het was een aardige wedstrijd, waarin Ajax duidelijk domineerde. Utrecht had niet veel kansen. Het resultaat is een goede afspiegeling van de realiteit op het veld. Voor wie ik zelf was? Als je twee familieleden ziet vechten, dan kijk je gewoon weg.”

Haller of Brobbey?

  • Haller
  • Brobbey
1387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie