Haller: ‘Je wordt een ander persoon, zonder dat je het beseft’

Foto: Haller: ‘Je wordt een ander persoon, zonder dat je het beseft’

De wereld stortte voor Sébastien Haller eventjes in toen hij de diagnose kanker kreeg. Inmiddels is de spits van Borussia Dortmund hersteld en weer actief op het hoogste niveau.

Sébastien Haller vertelt openhartig over zijn revalidatie na kanker

Door aanhoudende buikpijn liet hij zich onderzoeken, er kwam teelbalkanker aan het licht. “Ze moesten controleren of het kwaadaardig of goedaardig was. We controleerden het na de training en binnen 30 seconden zei de dokter: ‘Je moet geopereerd worden, we kunnen vandaag of morgen aan de slag’.”

“Ik zei: ‘Oké, maar wat is het precies?’ Toen wist ik dat het kanker was. Dat is een krachtig woord en dat iedereen bang maakt – niemand wil het hebben – maar als je eenmaal kanker hebt, weet je er meer over”, vertelt Haller in The Athletic. “De laatste twee dagen chemotherapie waren qua bijwerkingen het ergste. Daarna moest ik nog 48 uur wachten en ‘s nachts tweeënhalf uur naar huis rijden. Dat was het ergste. Toen ik thuis was, was het 2.00 uur. Het was moeilijk om te staan en ik wilde gewoon in bed blijven liggen, maar mijn fysio zou de volgende ochtend sessies voor me voorbereiden. Ik moest gaan, zelfs als ik me niet goed voelde. Ik zou doen wat ik kon.”

Haller over het mislopen van de titel met Dortmund

Vorig seizoen was Haller na zijn rentree gelijk hard op weg naar de titel met Dortmund, maar op de laatste speeldag ging het mis, tegen FSV Mainz. “Het was de grootste teleurstelling die ik in het voetbal heb gehad. Het was moeilijker te accepteren dan mijn ziekte, omdat ik er een impact op kon hebben. Het was zo pijnlijk. Op deze momenten besef je dat je geluk hebt en gezegend bent dat je familie en vrienden om je heen hebt. Als ik alleen was geweest, zou ik me waarschijnlijk een week hebben opgesloten.”

Haller is absolute wereldtop

  • Eens
  • Dat net niet
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie